Válogatás Heti abszurd rovatunkban.

 
 
 

A hét száma
Riadót fújt a svájci konföderáció statisztikai hivatala, mert a legfrissebb kimutatás szerint a svájci szegények aránya már hét százalék! Ehhez tudni kell, hogy az alpesi országban az számít szegénynek, akinek a havi jövedelme nem éri el a 633 ezer forintnak megfelelő összeget. Ráadásul a tavalyi felmérésnél még csak 6,6 százalék élt ilyen nyomorultul Svájcban, de az arány durván nő. Nem szeretnék a svájciak helyében lenni!


 

A hét gyógyszere
Lassan, de megállíthatatlanul jön föl a kannabisz – lánykori nevén a marihuána, vagyis: a „fű”. Története jelentős hasonlóságot mutat a korábbi hazai politikai gyakorlathoz: a tiltott kategóriából egyre több országban kerül át a tűrt pozícióba, hogy másutt már büszkén élvezze a támogatott besorolást is. Sok jó tulajdonsága mellett – enyhíti a görcsösséget, a remegést, az alvászavart, hatása fájdalomcsillapító, állapotjavító – a napokban az is kiderült, hogy képes visszafordítani az öregedési folyamatokat az agyban. Német és izraeli tudósok bebizonyították, hogy az idős egerek romló agyi állapota, kannabiszos kezelés után, visszatért egy két hónapos egér agykapacitásához. A szellemi képességeik csökkenésében szenvedő embereknek is jó hír ez, csak aztán el ne felejtsék bevenni azt a, na, tudják, mit, azt a hogyishívjákot… A hét levélváltása

Balog Zoltán miniszter nagyon kiakadt az Index hírportálra. Képzeljék, azok az agyatlan újságírók kérdezni mertek tőle, pedig ő látványosan menekült előlük. Amikor aztán némi futkosást követően mégiscsak utolérték a minisztert, az dühében levelet írt az Indexnek, amire azok a pimasz skriblerek még válaszolni is merészeltek. A hosszú – ámde tanulságos – levélváltásból egy-egy mondat. Balog: „Ön a tegnapi napon méltatlan és méltánytalan akciót folytatott ellenem, melyet egy manipulált riportban tett közzé, s ebbe belekeverte munkatársaimat is.” Index: „Nem ön ellen folytattam méltánytalan akciót, hanem azt tettem, ami egy újságíró dolga. Ön közszereplő, aki nemcsak a gyakran emlegetett főnöke, hanem az állampolgárok felé is tartozik beszámolási és tájékoztatási kötelezettséggel.” Balog miniszternek van még mit tanulnia Németh (Rezsibirkózó) Szilárdtól. Az nem levelezne, simán mögé kerülne a jabrancnak, és nagy ívben kidobná nemcsak a szőnyegről, de a szakmából is.A hét (majdnem) bezárása
Pontosan nem lehet érteni, mi járt a IX. kerületi MSZP-s önkormányzati képviselő, Pál Tibor fejében, aki bezáratta volna a főváros legnagyobb szabadtéri szórakozóhelyét, hogy a helyére csinos parkoló kerülhessen. Most ugyan szabadkozik, ahogy ilyenkor kell, politikai támadásról gagyog, pedig már ezzel a remek ötletével többször is jelentkezett. Az hagyján, hogy saját pártja is összevonta szemöldökét, de még Tarlós (Autóbarát) István főpolgármester is csak legyintett. Talán legékesszólóbban Majka (Majoros Péter) foglalta össze a legfontosabb tudnivalókat az ötlet szülőatyjáról:
„Kedves MSZP-s képviselő úr! Esetleg nem lehetne, hogy a te fejedet betonozzák le? Beszarás. És ezek az idióták képviselik az ellenzéket! Haver, mi van? Hülye lettél?”

 

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!