Válogatás Heti abszurd rovatunkban.

 
 
 

A hét száma:
351 

Ennyi párt áll bejegyzés alatt Magyarországon. Az adatot a Magyar Idők kérte ki az Országos Bírósági Hivataltól, és az is kiderült, hogy bejegyzettként már 193 pártot nyilván is tartanak. Vagyis, ha a 2018-as választásra bejegyeznék az összes pártot, akkor Magyarországon minden 18 ezer emberre jutna egy politikai közösség. A gond csupán csak annyi, hogy ezek közül rengeteg a kamupárt, amelyik csakis az állami támogatásért szerveződik – és jobban fizet, mint a közmunkaprogram.


A hét negyede
A Nakama & Partners (a cégről részletek itt - a szerk.) éves beszámolója szerint a cég tavalyi nyeresége 7,7 millió volt, vagyis – a Magyar Nemzet cikke szerint – tavaly ennek negyedét helikopterezte el Rogán Antal és családja, amikor helikopterrel ment egy esküvőre. A cikk arról is ír, hogy a cég mintegy 51 milliós árbevételt ért el, ám a mai napig nem tudni, hogy pontosan mivel is foglalkozik.


A hét szakítása
Vége szakadt egy gyümölcsöző kapcsolatnak: Nógrádi György, a kormány kedvenc biztonságpolitikai szakértője 2015 szeptembere óta havi félmillióért adott tanácsokat a Külgazdasági és Külügyminisztériumhoz tartozó Magyar Nemzeti Kereskedőház Zrt.-nek. Ám a menekültellenes retorikájáról híres, tudományos tevékenységet nem végző, ám annál több médiaszereplést vállaló szakértőre nem tart igényt többet a Kereskedőház. A Magyar Nemzet szerint a május 1-jei hatállyal érvénybe lépő szakítás oka az lehet, hogy Nógrádi április végén egy lakossági fórumon azt mondta: az amerikai nagykövetség miniszterelnöki pozíciót ajánlott a Fidesz egyik legmagasabb vezetőjének, aki ezt azonnal elmondta a miniszterelnöknek. Úgy tűnik, a NER akkor sem tűri az igazság kimondását, ha az épp a javát szolgálná.


A hét idézete
„miközben a Soros-féle szervezetek súlyos milliárdokat kapnak működésre, az egyik állami cég úgy ítélte meg, hogy méltónak tartja támogatásra – nem közpénzből – a CÖF civil, a külföldi nyomást ellensúlyozó kampányát” – ezt mondta a Magyar Demokratának ifjabb Lomniczi Zoltán, a CÖF főjogásza, miután kiderült, tavaly 508 millió forintot kapott egy állami cégtől, a Magyar Villamos Művektől az Orbán-kormány mellett olykor szimpátiatüntetéseket is szervező Civil Összefogás Fóruma, valamint a Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány. 

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!