Heti abszurd rovatunkból.

A hét udvari pénzosztása
4-ről 10 millió forintra gyúrta ki Mága Zoltán éves támogatását a IX. kerület. A pluszpénzért a hegedűművészhez köthető Ymiso Hungary Kulturális Közhasznú Egyesület feladata: a „gyermekközönség számára ingyenes, komolyzenei koncertek, melyek interaktívan, a hallgatóság bevonásával, játékosan ismertetik meg a gyerekekkel a hangszereket, műfajokat és zeneszerzőket”. Ám a jól hangzó mondás mellé teljesítési feltételt nem rendelt a kerület – de legalább az udvari szuperprímás miatt nem bont mobilszerződéseket az állam, mint a nőknek beszóló Ákos miatt.

A hét önblöffje
„Magyarországon jelenleg Soros György pénzéből azt akarják bebizonyítani, hogy az uniós pénzek elosztásában korrupció van, pedig ez nem igaz”, mondta Lázár János, a miniszterelnökség vezetője. Nyilván az amerikai üzletember bővítette ki Rogán Antal lakását, vett földet Mészáros Lőrincnek és vásárolt tévét Andy Vajnának is – csak azért, hogy rájuk foghassa: korruptak.  

 A hét kulturkampfja
350 millió forintra csonkolja a Fekete György befolyása alá került Nemzeti Kulturális Alap a folyóiratok 700-800 millió forintos éves támogatását. Következésképp több tucat film-, színház- és képzőművészeti folyóirat szűnhet meg. Persze pályázni mindenki pályázhat. Egyébként lehet, hogy a sikerhez apró korrekció is elég lenne: például, ha a hetilap kategóriában az Élet és Irodalom Élet és Birodalom néven nyomulna. 

 A hét csatabárdkiásása
Hoffmann Tamás nem a polgári értékrend alapító atyja, Nagy Gábor Tamás se jobbos hérosz, Pokorni Zoltánnak pedig taposóakna volt a jele az óvodában, kapott le három polgármestert a tíz körméről a Magyar Idők. Az ok: megfúrták, hogy Mádl Ferencről nevezzék át a Hegyalja utat. Mindenesetre a kremlinológia szabályai szerint, ha a kormányfő befolyásos emberének lapjában a párt veteránjait ekézik, akkor lassanként „ki lehet lőni őket”.

Címkék: A7 - heti abszurd

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!