A hét tanára, vallomása, a hét száma, megsemmisülése, és a hét párbeszéde.

 
 
 

A hét tanára
Most már bizonyos, hogy Németh Szilárd, a Fidesz aktuális verbális verőlegénye – amúgy a kormányzópárt alelnöke – olvassa a Vasárnapi Híreket. Legutóbbi számunkban ugyanis elnökétől, Orbán Viktortól idéztünk egy gondolatot, miszerint „a magyar politika alapvetően a folyamatos karaktergyilkosságra épül”, és lőn, ha nem is csoda, de ismét dübörög ez a Magyarországon valamiért még mindig remekül működő kormányzati retorika. Németh Szilárd, a Magyar Birkózó Szövetség elnöke ugyanis azt találta mondani a pedagógusdemonstráció egyik vezéralakjáról, a Teleki Blanka Gimnázium igazgatójáról, hogy „Pukli úgy viselkedik, mint egy jól képzett ügynök”. Ja, nem, a rezsibiztos ezt mint a Fidesz alelnöke mondta, de földharcban (értsd: sárdobálás) meglehetősen erős a kormánypárt, kiváltképp akkor, ha az ellenzékről van szó. Németh ráadásul meg is magyarázza kijelentését, miszerint
„Ávós nagypapával vajon kié lenne? Most tényleg azt tetszik gondolni, hogy magától és szakmai meggyőződésből cselekszik ez a kalandos életű elvtárs?”.
Ez a bátor kormányzati kuruc (értsd: Németh Szilárd) tudja, mit beszél. Alighanem megmondták neki, hogy ez most az irány. Pedig aligha feledte el azt, hogy eredetileg ő is tanár, magyar–könyvtár szakos. De lehet, elfeledte már. Mostanában karaktergyilkolásból él.


A hét vallomása
„Én konzervatív vagyok, de liberális meggyőződésből” – mondta Kósa Lajos egy zártkörű beszélgetésen, amelyről valaki hangfelvételt készített. Biztosan azt akarta mondani, hogy illiberális meggyőződésből. De nem azt mondta.


A hét száma:
6 000 000 000
forint áfát csaltak el csokoládéval és étolajjal kereskedő bűnszervezetek. A hatóságok 47 gyanúsított ellen javasolnak vádemelést. Egyszer azért elmagyarázhatná valaki, hogyan lehet ennyi pénzt elcsalni anélkül, hogy a hatóságok időben értesülnének róla.

A hét megsemmisülése
„Egészen véletlenül éppen az a CD sérült meg és lett használhatatlan, ami az utóbbi években a Belvárosban eladott 800 darab ingatlan listáját tartalmazza. Hogy miket adtak el, kiknek és mennyiért a Rogán-időkben.” Ezt írta Facebook-oldalára Juhász Péter, az Együtt alelnöke. A rendőrség az MTI-nek válaszolt: „A bíróság által kért adathalmaz – egy folyamatban lévő nyomozás nyomozati iratainak részét képező több száz A3-as oldalnyi nyomtatott iratmennyiség – az eljáró hatóság rendelkezésére áll, sőt az eljáró bíróság számára is beszerezhető. A rendőrség nem adott az adatszolgáltatást kérő bírónak olyan tartalmú választ, amelyben a fájl sérülésére hivatkozott volna.” Időközben a kormány közeli TV2 riporternője elkészítette az elmúlt idők legszebb koncepciós híradását. Juhász ugyanis vagyonosodási vizsgálatot kezdeményezett Orbán Viktor ellen, mire a TV2 Juhásztól kérte számon, hogy mondja meg, miből él. A progaganda híradós anyag szerint Juhász luxuskörülmények között él, és adományokat kér, hogy még jobban élhessen. 

 

 

A hét párbeszéde  
Illés Zoltán: Uram, tessék távozni a helyszínről, és szóljon a munkásainak, hogy távozzanak a helyszínről!
A munkások vezetője: Hát, édes uram, ön távozzon a helyszínről!
Illés Zoltán: Ön távozzon a helyszínről!
A munkások vezetője: Ön távozzon!
Illés Zoltán: Ön távozzon!
(Csütörtökön elkezdték kivágni a városligeti fákat. A munkálatokat a Legyen a Liget kertem akciócsoport riadólánca és Illés Zoltán, az Országgyűlés környezetvédelmi bizottságának volt elnöke egyelőre megakadályozta. Illést ráadásul egy rendőr arcon ordította, hogy „Maga süket?!”, mire Illés visszaordított, hogy „Igen, én süket vagyok!”.)

 

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!