A hét képe, száma, példája és szégyene.

 
A hét képe, VH 2015. 23. szám

A hét képe 
Ez a mi véleményünk. Mi sem hittünk a szemünknek, amikor kiderült, a kormány 300 millió forintból készít plakátokat (amit Rogán Antal Pasa Parkban lakó szomszédjának, Csetényi Csabának a cége vihet majd haza), melyeken a következő feliratok állnak majd: „Ha Magyarországra jössz, nem veheted el a magyarok munkáját!” Van még más üzenet is a Magyarországra érkező külföldieknek (persze szigorúan magyarul, hogy véletlenül se értse más, csak az idegenellenességre tréningezett magyar néplélek) – tiszteletben kell tartani a kultúránkat és a törvényeinket is. A kormányszóvivő nagy zavarában azt találta mondani, hogy a kampány célcsoportja az amúgy zömében szerb emberkereskedők. Nyilván ezért van jó helyen az egyik első plakát, amelyben a törvények betartására szólítanak fel, annak a luxuslakóparknak a tövében, amelyben Rogán Antal lakása magától növekszik – véletlen lenne? A szövegről csak annyit – a magyar kormány sem igazán tart tiszteletben semmilyen más kultúrát, sőt épp a multikulturalizmus ellen vezet felvállaltan harcot. Utóbbiról pedig azt érdemes megjegyezni: saját Alaptörvényünket és uniós jogokat is sértene, ha valóban elkezdenénk nyakló nélkül kitoloncolni hazánkból a beérkező menekülteket. „Mi nem akarunk megszabadulni senkitől, akik velünk élnek, csak nem akarunk ide beengedni másokat” – mondta Orbán Viktor. „A politikai menekülteket meg kell védeni, ugyanakkor az illegális határátlépők, a gazdasági bevándorlók nem maradhatnak az országban” – jelentette ki Lázár János. „Nem szeretnénk, ha Magyarországnak sok tízmilliárd forintot kellene elköltenie a gazdasági bevándorlók eltartására” – magyarázkodott Tuzson Bence Fidesz-szóvivő. Mi viszont úgy gondoljuk, a magyar kormány bűnt követ el, amikor felelőtlen politikai szlogent csinál a menekültek stigmatizálásából. És ha ezt valóban plakátra is nyomtatják, akkor ideje lenne elmenniük innen a…

 

A hét száma: 21 000 euró
ennyit kell fizetnie a magyar államnak, miután a strasbourgi bíróság igazat adott a soproni trafikosnak, Vékony Lászlónak. A férfi azért kért jogorvoslatot, mert a trafiktörvénnyel és a dohánykereskedelem állami monopóliummá nyilvánításával az állam ellentételezés nélkül elvette tőle és családi vállalkozásától a dohánykereskedelmi jogot, minek következtében tönkre is ment. S mivel a bíróság szerint igaza van, kártérítés jár neki az államtól.

A hét példája
Tankönyvi esettanulmány lett Magyarország. Az európai csalás elleni hivatal, az OLAF éves jelentése külön foglalkozik hazánkkal: egy magyar kórház és a környezetében tevékenykedő offshore cégek esete került közszemlére, amelyből kiderül, hogyan bánik a magyar az EU-s pénzekkel. S miközben Magyarországon a hivatalos szervek nem jelentettek egyetlen csalást sem az OLAF-nak, a hivatal vizsgálatai szerint mi lopjuk a második legtöbbet az EU pénzéből.

A hét szégyene
Holtversenyben áll a dobogó legfelső fokán Tarlós István és Kocsis Máté. A főpolgármester a Budapest Pride-ról fejtette ki a véleményét, ami szerinte „nem méltó az Andrássy út történelmi környezetéhez”, ugyanis a felvonulás, ami az emberek színességét és a szexualitás szabadságát hirdeti, emellett szolidaritást vállal mindazokkal, akiket nemi identitásuk miatt hátrányos megkülönböztetés ér, szerinte „nem természetes és visszataszító”. Kocsis Máté viszont még ennél is tovább ment: a józsefvárosi önkormányzat ugyanis feljelentést tesz ismeretlen tettes ellen, miután a roma ellenállás nevű rendezvényen „festékszóróval megrongálták több helyen a járólapokat, a tér világítását biztosító oszlopokat”. Az auschwitzi cigány láger rabjainak lázadására emlékező tüntetők között ugyanis gyerekek is voltak, akik az aszfaltra rajzolgattak.

Címkék: A7 - heti abszurd

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!