A hét képe, bunkója, döntése, dala, magyarázata, és a hét száma.

 
A hét képe - Fotó: Bruzák Noémi

A hét képe
Azzal nem vádolhatja senki a Fideszt és a KDNP-t, hogy nem egységes – a menedékjogról szóló törvénymódosítás általános vitájában az Országgyűlés plenáris ülésén Kósa Lajos felszólalását egyedül Barát István hallgatta a frakcióból, de jól láthatóan neki sem volt kedve vitatkozni.

A hét bunkója
Megint, újfent és ismét – Tarlós István. „Eddig sem feltételeztem, hogy Gy. Németh Erzsébetet egyszer az Akadémia tiszteletbeli tagjaként köszönthetem, de amit az M3-as metró és a csillaghegyi árvízvédelmi törvényről nyilatkozott, az egyenesen a mély sötétség” – közölte a főpolgármester. Akadémiai székfoglalót ezzel a stílussal ő sem nagyon tarthatna, az pedig mindegy is, hogy mit nyilatkozott Gy. Németh Erzsébet, politikus nyilvánosan ilyet akkor sem mondhat(na).

A hét döntése
Bár a füredi kórházban eddig nem volt demokrácia, és a három társalgó három tévéjén csak az M1, a Duna Tv és a Duna World adását lehetett csak nézni (külön-külön), most azonban megtört a köztévé hegemóniája, és ezentúl megszavazhatják majd a jelenlévők, hogy melyik csatorna menjen. Azt nem tudni, hogy eztán is csak az állami adások közül választhatnak-e majd a betegek vagy közkívánatra beszüremkedhet a kereskedelmi vonal, netán demokratikus szavazás útján lehet-e majd pornót is nézni.

A hét dala
„Hát ússz, amíg élsz / Egyszer majd célhoz érsz” – a vizes vb hivatalos himnusza egyben Demjén Rózsi karrierjének mélypontja is. Az még hagyján, hogy dallam és szöveg tekintetében is meglehetősen gyenge darabról van szó, na de a mozgókép… A klipben, amit a himnusz kapott, nem éppen az úszás áll a középpontban. Csak a viszonyítás kedvéért: Orbán Viktor miniszterelnök kilencszer tűnik fel a három és fél perces videóban, Cseh László olimpiai ezüst- és bronzérmes, világ- és Európa-bajnok magyar úszó egyetlenegyszer sem. A dalt ráadásul most egy ideig hivatalosan nem hallhatjuk (kár!), mivel a Magyar Úszó Szövetség még nem fizetett érte semmit. De egyszer talán Demjén is célhoz ér, és megkapja a pénzt, amivel tartoznak neki, akkor pedig mind együtt dúdolhatjuk majd a szépen megkomponált dallamot. Csudajó lesz.

A hét magyarázata
Sofőrjével utazott Milánóba Lázár János, az ő szállása és ellátása került 450 ezer forintba – szólt a töredelmes vallomás, miután bíróság kötelezte a Miniszterelnökség első emberét, hogy igazolja, mire ment el 2 millió forint külföldi útjai során. Azt eddig is lehetett tudni, hogy nem diákszálláson szálltak meg, és azt is, hogy a politikus munkatársával utazott. Hát, ha Lázár szeretné, nevezheti sofőrnek is azt, aki 450 ezer forintért hesszelt vele Milánóban, bár ez esetben érdemes megjegyezni, hogy Lázár igen jól tartja a sofőrjét…

A hét száma: 6/5 
A siker kulcsa a jó pályázat – osztotta meg tapasztalatait a közzel Zalán János, a Pesti Magyar Színház igazgatója, miután az NKA Színház- és Táncművészeti Kollégiumának 6 pályázatából ötöt megnyertek. Azt elfelejtette hozzátenni, hogy az sem árt, ha a kollégium vezetőjét úgy hívják: Zalán János.

Címkék: A7 - heti abszurd

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!