A hét kifejtős válasza, őszinte válasza, rövid válasza és felejthetetlen válasza.

 
 
 

A hét kifejtős válasza
„Jó minőségben adta, értelmes, magyar kerek mondatokkal, értelmezhetően, úgyhogy abszolút tudtunk róla vitatkozni.” Ezt felelte Kósa Lajos, a Fidesz frakcióvezetője a 444.hu kérdésére, amely arra vonatkozott, hogy milyen minőségében adta neki Habony Árpád azt a tanácsot, hogy pusztán provokatív újságírói kérdésekre nem kell válaszolni. A kormánypárti politikus ki is fejtette válaszában, hogy „emlékezetem szerint, de lehet, hogy megcsal az emlékezetem, folyosói beszélgetős minőségben tette ezt a megjegyzést, én pedig folyosói beszélgetős partner minőségemben tettem ezt. Tudja, van, hogy az ember beszélget valakikkel.”


A hét őszinte válasza
„Megkérhetem, hogy tegye fel azt a kérdést, amire értelmesen tudok válaszolni? Ez meghaladja az én lehetőségeimet.” Kósa Lajos, még mindig arra válaszolva, hogy milyen minőségben adott neki tanácsokat Habony Árpád.


A hét rövid válasza
„Megkérdezhetném erről a Szépművészetiben tartott esküvőről?” – fordult Kaminsky Fannihoz, Habony Árpád volt feleségéhez, Orbán Viktor kommunikációs munkatársához a 444.hu újságírója.
A válasz: „Nem.”


A hét felejthetetlen válasza
Kovács Zoltán kormányszóvivő az Igazságügyi Minisztériumban tartott sajtótájékoztatót Magyarország Kormányának reagálása az Európai Bíróság cafeteriaügyben hozott döntésére címmel. Majd amikor egy újságíró azt kérdezte tőle, hogy ad-e tanácsokat neki Habony Árpád, ezt válaszolta:

 

 

 

A hét képe 

Ez biztosan vicc, más nem lehet

 

A hét száma: 25 év

Ennyit adott Magyarországnak Matolcsy György – Orbán Viktor felkérésére –, hogy felzárkózzon Ausztriához. A kérdés csak az, hogy szóltak-e a sógoroknak is erről. Mert lehet, annyit nem várnak.

 

A hét oktatási reformja
Kötelező tananyaggá tenné a horgászatot a Magyar Országos Horgász Szövetség. A Mohosz az alapfokú oktatásba illesztené a pecázást, amiből a nebulóknak vizsgát kellene tenniük. A hogyan akasszunk be című kurzust eddig csak a parlamentben és az üzleti életben lehetett elsajátítani.

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!