„Ha egy derék és nemes férfiú megcsodált egy tisztes anyát, mert az férjének különösen szép gyermekeket szült, megkérhette az asszony férjét, hogy hálhasson feleségével, és mint aki termékeny földbe jó magot vet, hasonlóan szép gyermekeket nemzzen vele ő is.”

 
A hét idézete - Tiffán Zsolt fideszes országgyűlési képviselő, Facebook-jegyzés, 2015. december 16.

Mielőtt azt gondolná bárki is, hogy a fenti gondolat a magyar Országgyűlés elnöki székében ülő fideszes emlőstől származik, el kell árulni, hogy azt Lükurgosznak, az ókori Spárta arkhónjának tulajdonítják. Kövér László házelnök ugyanis csupán az általános iskola hetedik osztályos ismereteivel büszkélkedett el – „az emlősök szaporodását ott tanították” –, amikor azt találta mondani a nol.hu újságírójának – miután a Fidesz múlt hétvégi kongresszusán kijelentette, hogy „azt szeretnénk, ha a lányaink az önmegvalósítás csúcsának azt tartanák, ha unokákat szülnének nekünk” –, hogy „az emberiség fennmaradása azzal jár, hogy a nők szülnek, gyermekeket hoznak a világra, és nagy szeretetben felnevelik”.

Ekkor még sehol nem volt Kovács Ákos énekes női princípiumot beteljesítő jóslata (vagyis, hogy a nők dolga „valakihez tartozni. Valakinek gyereket szülni”); nem lehetett tudni, hogy a Telekom mindezért visszavonja a popsztár szponzori szerződését; arra pedig végleg nem lehetett számítani, hogy az Orbánkormány erre válaszul szerződést bont a Telekommal. De ekkor már teljes erővel zakatolt a kormány Testvérben az erő! című kampánya – amely szerint „Akinek testvére van, felnőttként is segítőkész. Jól teljesít versenyhelyzetben. Akinek testvére van, felnőttként is önzetlen. Ne feledd, egy testvér a legtöbb, amit a gyermekednek adhatsz!” –, amely azért felveti a kérdést: lehet, hogy itt megint valamiféle előre eltervezett és felépített, összehangolt kormányzati akcióról van szó. Hiszen még a kormánypárt kongresszusán fellépő Ismerős arcok együttes is a Nélküled című dalát adta elő, melynek szövegében ez áll: „Mint a leszakított haldokló virág / Mint az ötmillió magyar, akit nem hall a nagyvilág / Mint porba hullott mag, mi többé nem ered / Ha nem vigyázol ránk, olyanok leszünk mi is, nélküled.”

Az állam azonban, úgy tűnik, figyel azokra, akiket fontosnak tart. Orbán Viktor például nyílt színen, a parlament soraiból gratulált államtitkára, L. Simon László feleségének, aki ugyan fitneszedző, mégis sikerrel indult az állami földpályázaton, s immár egy 34,4 hektáros természetvédelmi terület tulajdonosa. Mindössze 21 millió 250 ezer forintért jutott a Velencei-tó közeli birtokhoz – a terület hektáronként 617 ezer forintért kelt el, miközben Velencén közel 3 millió forintért lehetett egy hektár állami földhöz jutni –, de ahogyan azt a miniszterelnök mondta is, az árverés nem lottó, a kormánytól soha senki nem nyert semmit, a licitálás végén a földeket ki kell fizetni.

Mert a lényeg, hogy legyen miből fizetni. A Demokratikus Koalíció közleménye szerint az állami tulajdonú Eximbank például mintegy 7 milliárd forintot ad Andy Vajnának, hogy övé lehessen a TV2. A DK ezért feljelentést tesz, mert – mint írják – Orbán egy oligarchája arra kap hatalmas összeget a mi pénzünkből a főnökétől, hogy tovább torzítsa a magyar médiapiacot és újabb hírhamisítási felületet biztosítson a hazudozó kormánynak. Az ellenzéki képviselők nyilván nem figyeltek Orbán Viktor miniszterelnök szavaira, aki kedden az Országgyűlésben így fogalmazott: „semmifajta korrupciót nem tűrök el”. A kormányfő nem is javasolja a magyar politikai életnek, az Országgyűlésnek, hogy átvegye az ügyészség vagy a rendőrség feladatait.

S bár volt olyan magyar állampolgár, aki korábban például a magyar hatóságoknál jelezte, hogy az államnak talán nem kellene elvennie tőle azt, ami nem illeti meg, de igazáért végül az Európai Bírósághoz kellett fordulnia, amely a héten kimondta, hogy „a Nemzeti Adó- és Vámhatóság jogosulatlanul vett el 21,5 milliárd forintot Gattyán Györgytől, mivel az adóhatóság véleményével ellentétben nem tekinthető adóelkerülésnek, hogy az üzletember cége egy másik uniós tagországba helyezte át livejasmin.com erotikus oldalát, mert ott alacsonyabb az áfakulcs”. Igaz, Gattyán üzleti világa mostanában mintha nem illene bele a női princípiumról szóló konzervatív irányvonalba.

S bár ott azért még nem tart az Orbán-kormány, hogy a lükurgoszi szabályokhoz hasonlóan a természet követelményeire és az állam érdekeire alapozza a polgárok házaséletét, az is igaz, hogy nagyon messze sem áll attól a világtól. Hiszen a természet követelményét megfogalmazták például a Fidesz kongresszusán – „az emberiség fennmaradása azzal jár, hogy a nők szülnek, gyermekeket hoznak a világra” –, az állam érdekei pedig lépten-nyomon tetten érhetők. Például akkor, amikor tízmillió forintos vissza nem térítendő támogatást és további tízmillió forintnyi kedvezményes hitelt ad azoknak a házaspároknak, akik jobb lakásba költöznének, és tíz éven belül három gyermeket vállalnak, vagy akkor, amikor Balog Zoltán miniszter megszólalt a Testvérben az erő! kampány nyitányán: „a felmérések azt mutatják, hogy gyakran már a második gyerek születésére sem jut idő a családokban, ahhoz azonban, hogy minél több háromgyerekes család legyen Magyarországon, először el kell érni, hogy a második gyerek is megszülessen”.

…idézete (sic!)
„Liberális hülyegyerekek!
Ti, kik azt sem tudjátok, kik vagytok!
Ti, akik már azt sem tudjátok, ki vagy mi ellen tiltakozzatok!
Az Embernek az asszonya szül gyereket!
Az embernek a lánya unokát szül!
Ez annyira egyszerű, mint az 1x1!
Bárcsak olyan egyszerűek lennétek, mint a raklap!
De nem! Nektek ez nem megy!
Nektek a reciprok a menő: Álmodj Berálylány!
Soha ne feledjétek a közmondást:
Lehet a szarból ostort fonni, csak nem lehet vele csattogtatni.”
(Tiffán Zsolt fideszes országgyűlési képviselő, Facebook-jegyzés, 2015. december 16.)

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!