A hét képei, indoklása, levele, üzenete, szava, döntése, kérése és a hét száma.

 
 

A hét képei
Nagy volt a verseny a héten: Fazekas Sándor és Hende Csaba is igyekezett a lehető legjobban megtekinteni az ez elé helyezett dolgokat. Igaz, a földművelésügyi miniszter inkább a nőies, míg a honvédelmi miniszter a férfias vonalat domborította ki, de mind a levendulák, mind a bombák igazán megtisztelve érezhetik magukat, hogy ezekben a vészterhes időkben volt, aki figyelmet szentelt nekik is.

A hét indoklása
„A feljelentésből kitűnik, hogy a feljelentett személyek a tiszteletdíjjal közvetlen kapcsolatba nem kerültek, az összegek a tudatukban saját jövedelemként nem jelentek meg. Így arra következtetni, hogy a valótlan adatok szolgáltatását tudatuk átfogta volna, nem lehet. A szándékosság hiányában pedig a cselekmény nem bűncselekmény.” Mondattanilag persze értelmezhetetlen az, amit Polt Péter összeütött, hogy Matolcsy György vagyonnyilatkozatát védje, ám mégis minden benne van az indoklásban, amitől igazán kerek lesz ez a történet. Matolcsy „elfelejtette”, hogy az alapítványaitól is kap pénzt. Magyarán nem is adózott belőle. Az ügyészség szerint ez így viszont nem baj, nem jár érte büntetés. Az persze egy kicsit ijesztő, hogyan tud az ügyészség olyan mélységig behatolni a vizsgált személyek tudatába, hogy igazolja, semmiféle szándékosság elfelejtésügyileg nem történt. Vagy maradjunk inkább annyiban, hogy Matolcsynak még ezt is lehet?

A hét levele
A fideszes Tiffán Zsoltnál elszakadt a cérna. Az Ős-Dráva Program kapcsán többen kritizálták mint miniszteri biztost (tán jogosan, volt egy kisebb, 1,3 milliárdos elmaradásuk). Rosszul bírta a kritikát, a Facebookon közölte: megyéjében két politikus osztogatja a pénzt – nem érdemek, hanem érdekek mentén... Mint fogalmazott: „Viktor! Vedd már észre! Ezek maffiózók!!!!” Kár, hogy neveket nem mondott, mert így viszont a sok lehetséges jelölt közül nehéz lesz kiválasztani épp azokat, akikre ő gondolt…

A hét üzenete
„Ausztriába mentünk” – ezzel az SMS-sel búcsúzott egy balatoni étterem tulajdonosától a teljes személyzet, miután este még bepácoltak 50 kiló húst, reggelre kelve viszont mind felmondtak. Nehéz jelenleg a vendéglátósok élete arrafelé. Nem elég a rossz idő, még az egyre növekvő ütemű elvándorlással is meg kell küzdeniük.

A hét szava
Vagy a tuszi, vagy a hutu. Vagy ezek kombinációja, tetszőleges formában, ahogy az Kósa Lajos szájából is elhangzott, amikor megpróbálta a ruandai népirtással és az abban érintett népcsoportok körülírásával magyarázni a nemzetközi helyzet fokozódását. Nem sikerült.

A hét döntése
Lezárult végre egy korszak: a Pesti Központi Kerületi Bíróság hosszas huzavona után úgy döntött, hogy a kuruc.infónak minden holokauszttagadó cikket le kell vennie oldaláról. A példaértékű ítéletnek köszönhetően végleg hozzáférhetetlenné kell tenni a „holokamu” rovat összes tartalmát.

A hét kérése
Bármennyire is meglepő, van még hova fejlődni. Kiderül ez a Szerencsejátékosok Országos Érdekvédelmi Szövetségének leveléből is, amelyet Orbán Viktor miniszterelnöknek címeztek, s amelyben azt kérik, eztán a kaszinókra is vonatkozzon a vasárnapi zárva tartás. Remélhetőleg Andy Vajna, a kaszinókirály nem kapott szívinfarktust, amikor értesült a hírről.

A hét száma: 5 km
A Városligetbe hívta barátságos futóversenyre Tarlós István főpolgármestert az LMP-s Csárdi Antal. A megmérettetés célja az lenne, hogy a főpolgármester is belássa, a területet nem beépíteni kell, hanem jelenlegi formájában megőrizni. Kár, hogy Tarlós a testmozgás helyett általában szájkaratéval oldja meg a vitás helyzeteket. A kihívásra egyébként nem válaszolt. De ezt talán erős túlzás lenne megfutamodásnak nevezni…

Címkék: A7 - heti abszurd

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!