Kövesdi Péter publicisztikája a Vasárnapi Hírek A7 oldalán, Heti abszurd rovatunkban.

 
VH, 2017. november 25.

Hazudni többféleképpen lehet. A legegyszerűbb, ha az ember nem mond igazat. Hogy ezután mégse mondják azt, hogy hazug disznók vagyunk, célszerű sokszor egymás után elismételni: nem hazudok, nem hazudok, nem hazudok. Hanem sőt. Ha elég kitartóak vagyunk, a végén nekünk lesz igazunk, de legalábbis nagyon úgy fog tűnni.

„Soros György frontális támadást indított Magyarország ellen” – mondta hétfőn a parlamentben Gulyás Gergely. A Fidesz frakcióvezetője arra reagált, hogy az amerikai üzletember a Financial Times című brit gazdasági napilapban állította: a magyar kormány által indított kampány szándékosan félremagyarázza az ő nézeteit. Soros ezután tételesen cáfolta a nemzeti konzultációs kérdőív rá vonatkozó passzusait. Erre Gulyás frakcióvezető csak annyit mondott, hogy naná: Soros eleddig a civil szervezeteken és Brüsszelen keresztül támadta Magyarországot, de most személyesen is beszállt a küzdelembe. „Vádaskodik, fenyeget és rágalmaz” – mondta Gulyás Gergely. „Soros György a brüsszeli vezetőkkel együtt azt is el akarja érni, hogy az EU tagállamai, így Magyarország is, bontsák le a határvédelmi kerítéseket, és nyissák meg a határokat a bevándorlók előtt.” Ezt már Szijjártó külügyminiszter mondta, közvetlenül azután, hogy Soros György egy vitacikkben cáfolta, hogy ilyesmire készülne. „Érdemes megnézni, hogy Soros György milyen mértékben támogatta a bevándorlást pártoló civil szervezeteket, és milyen pompával fogadják Brüsszelben. Ebből kiderül, hogy a nemzeti konzultációról küldött üzenete a magyarázkodás kategóriájába tartozik” – tette hozzá.

„Az EU után maga Soros György is kitöltötte a nemzeti konzultációs ívet és kapásból letagadta a konzultációs íven szereplő elképzeléseit” – magyarázta a Soros-interjút a maga sajátosan cizellált módján Németh Szilárd. Csepel bőrnyakú Rambója már többször elmondta, hogy Soros György és bandája (értsd: a hozzá kötődő civil szervezetek) évek óta nemzetbiztonsági veszélyt jelentenek Magyarországra, és ezt a polgári titkosszolgálatok is alátámasztják. Sajnálatos módon erről a nemzetbiztonsági bizottság zárt ülésén volt szó, így aki ezt érdemben cáfolta, az államtitkot sért és hazudik – tette hozzá Németh. Ezért is volt nagyon nehéz helyzetben szegény Pintér Sándor, akit maga a kormányfő szólított fel, szerezzen bizonyítékot arra nézvést, hogy Soros (Brüsszellel karöltve) az ország megszállására és a magyarság eltörlésére készül a föld színéről. Hogy mit mondott, mit nem a belügyminiszter az e heti zárt ülésen, nem tudni, de a kiszivárgott hírek szerint azt, hogy nem.

Apropó, nemzeti konzultáció. A kormány a héten közölte, hogy ez a mostani Minden Idők Legsikeresebb Nemzeti Konzultációja, egészen pontosan 1 700 068-an küldték vissza az ívet. Amikor az LMP-s Hadházy Ákos szerette volna megszámolni, először azt mondták neki, hogy na, azt már nem. Aztán mégis odaengedték a három helyszínen őrzött papírhalmokhoz. Háromszor 15 percig nézhette az összevissza dobált cetliket, amelyekről csak két dolog derült ki biztosan: senki nem tartja nyilván, hogy pontosan mennyi van belőlük, és hogy 1 700 068-nál kevesebb. A kissé megzavarodott kormányzati kommunikációtól ezután már csak annyi telt, hogy: „Botrányos fellépésével az LMP nemcsak azokat sérti meg, akik a konzultáció lebonyolításában részt vesznek, hanem azt a több mint 1 millió 700 ezer embert is, aki már kitöltötte a konzultációs ívet. Mivel Brüsszelben elkezdték a Soros-terv végrehajtását, a kormány ragaszkodik ahhoz, hogy minden magyar ember elmondhassa a véleményét erről.” Rögvest meg is hosszabbították a határidőt, mint a felcsúti kisvasutat Bicskéig.

Miután az elmúlt hónapokban többször kiderült, hogy a Soros-terv nem létezik (még Orbán Viktor egykori kabinetfőnöke, Navracsics Tibor uniós biztos is határozottan cáfolta, hogy volna ilyesmi), Német Szilárd gyorsan összeszámolta, hogy eddig hányszor mondta, hogy de igen. És mikor úgy találta, hogy még nem elégszer, újra nekiveselkedett. Érvei között fő helyen szerepelt, hogy „de igen”. Ezért kell most összekapaszkodni és megvédeni, ami még megmaradt ebből az ezer sebből vérző, szétszaggatott kis országból.

Azok kedvéért, akik nem értenék a kormány kristálytiszta dialektikáját, Kövér László hozta el a megvilágosodást. Sorosnak és brüsszeli barátainak egyetlen célja van: a migránsokkal lecserélni Európa elöregedő, keresztény gyökerű, tősgyökeres lakosságát. „Olyan világhatalmi átrendeződés zajlik, amit korábban a bolsevikok és a nácik is kitűztek célul, azzal a különbséggel, hogy most egészen más érdekcsoportok és ideológia van mögöttük, és ezúttal Soros György Nyílt társadalom című munkája az irányadó.”

A közismert logikai tétel szerint minden párt annyira okos csak, amennyire a leghülyébb vezetője. Valószínűleg ezt ismerhették fel a kormánypártnál, amikor 13 millió forintért rendeltek ötezer darabot Andreas von Rétyi Soros Györgyről szóló könyvéből.  „A könyveket a frakció az egyéni választókerületi képviselőknek osztotta ki” – írta közleményében a Fidesz-frakció. A PINK úgy tudja, a jelölteknek minimum négyféle módon kell bizonyítaniuk, hogy Soros György a sátán. A billegő körzetekben a jelölteket a miniszterelnök személyesen kérdezi ki.
 

Címkék: A7 - heti abszurd

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!