Hej, ha mindenkiért rendeznének egy izmos békemenetet ebben az országban, nem lenne széthúzás, sem paranoia; selymes folyók kanyarognának a magyar löszös medrekben, a hegyoldalban szőlő mosolyogna, és a búza úgy ringna az állami földeken, mint a tenger.

 
Forrás: Bencsik András Facebook-oldala

A CÖF, amely önmagát civilnek, összefogásnak és fórumának nevezi, most éppen a rezsiharcban edződött Németh Szilárd védelmében tolult az utcára. Tagjai úgy érzik, teljesen maguktól vezérelve, s legfőképp a testükből sugárzó fényességtől, hogy a Magyar Birkózó Szövetség elnöke jogosan kéri számon a magyar bíróságtól azt, hogy miért nem ítéli már el azokat (értsd: baloldalit, liberálist, ellenzékit értenek ezalatt, kivéve, persze, ha azokra a hatalomhoz közeli hölgyekre és urakra gondoltak, akik éppen a szemünk előtt lopják szét az országot, s), akiket a legszívesebben börtönben látnának. Ja, nem, Németh Szilárd ezt nem a Magyar Birkózó Szövetség elnökeként mondta, hanem a Fidesz frakcióvezető-helyetteseként. A CÖF ráadásul egyenesen a Kúriának címezte szavait: „Tisztázza azt is, hogy a bíróságok megtesznek-e mindent annak érdekében, hogy a joghoz nem értő átlagpolgár is megértse a döntések hátterét, és ne alakuljon ki az a benyomás, hogy súlyos következménnyel járó bűnesetek felelősei megúszhatják a jogos büntetést.”

Nos, a magyar átlagpolgár nincsen könnyű helyzetben. Azt ugyanis látja már, hogy ebben az országban csak az érvényesül és jut előrébb, aki rokona vagy ismerőse valamelyik uraságnak, lehetőleg a hatalomhoz minél közelibbnek. Másrészt, ha valóban szeretné megérteni azt, hogy a független magyar bíróság a törvények alapján ítélkezik, nem pedig a kormánypolitikusok szándéka és akarata szerint, akkor aligha tudja másnak tekinteni, mint zsarolásnak, amikor Németh Szilárd, a kormánypárt tagja azt mondja, hogy „nemcsak jogszolgáltatásra, de igazságszolgáltatásra is szükség van”. S hogy mindezért, ha szükséges, még törvényt módosítanának. Mert az átlagpolgár nagyon is érti, hogy mennyivel egyszerűbb lenne minden ebben az országban, ha nem is lennének törvények. Hiszen már most is, amikor még vannak, minden az evolúciós fajfenntartási ösztönök és erőviszonyok alapján dől el. Ezért sem érti, miért is izmozik olyan sokat a Fidesz–KDNP a demokratikus rend megtartásának látszatán, ha eközben mintha azon dolgozna, hogy lebontsa azt. Ebben az országban úgyis mindenki azt csinál, amit akar vagy amit hagynak neki. Következménye itt csak a belvíznek van, mert az még a drága forintokért kiosztott állami földet is eláztatja; és csak az árvíznek mindegy, kinek a kertjét, házát mossa el.

Talán ezért is olyan bátrak a CÖF-ös békemenet hangadói. Nekik testőrökre sincsen szükségük, védi őket a társadalmi közöny, bátorságot mások gyávaságából merítenek, és ezért mondhat olyanokat vitéz budapesti Bencsik András (képünkön), az Orbán-kormány megdicsőüléséért felelős békemenet egyik vezérarca is, hogy a pedagógusok érdekeit a kormánnyal szemben is védő Pedagógusok Szakszervezetének elnökének (Galló Istvánné) apja Péter Gábor kommunista volt, aki főszerepet játszott az 1945 utáni koncepciós perek előkészítésében és lebonyolításában.

Aztán, persze, kiderült, hogy mindez szemenszedett hazugság, és a szöveg lekerült Bencsik András Facebook-oldaláról, így az átlagpolgár most aligha érti, hogyan is kellene akkor mégis helyesen értelmezni azt a CÖF-ös intést, miszerint „a bíróságok megtesznek-e mindent annak érdekében, hogy a joghoz nem értő átlagpolgár is megértse a döntések hátterét, és ne alakuljon ki az a benyomás, hogy súlyos következménnyel járó bűnesetek felelősei megúszhatják a jogos büntetést”.

Mert ezek szerint már vitéz budapesti Bencsik András nemzetes úrnak is ott kellene ülnie G. Fodor Gábor 888-as, századvéges főszerkesztő oldalán, éppen azokkal a bírákkal szemben, akiktől számon kérik a törvény szavait. Miközben aligha előttük kellene számot adniuk becsületről, tisztességről és igazságról. De így legalább értelmet nyer a Magyar Birkózó Szövetség rezsiarcának fideszes mosolya is, merthogy hatalmi erővel sokkal könnyebb két vállra fektetni egy országot, s mennyivel nehezebb a fair play szabályai szerint.

És így válik érthetővé az is, hogy a Fidesz miért riogatja a magyar gyerekeket éjjel-nappal Soros Györggyel, s még a kormányhoz becsatornázott Pesti Srácok portál is tényként közli, hogy „Soros György és a milliárdos spekuláns pénzcsapjaira rákötött civilek, civil szervezetek állnak a pedagógusokat utcára hívó és a köznevelési rendszer állapota miatt az ország több pontján demonstrációkat szervező körök mögött”. Ennyi erővel a Pesti Srácok portál tagjai is felvonulhattak volna a békemeneten, mindjárt a nemzetes úr oldalán, de nekik ki sem kell mozdulniuk, mert a (kormánytól amúgy nagyon is függetlenként kellene működnie) Magyar Távirati Iroda (MTI) simán – forrásként megjelölve!! – belelőtte az éterbe cikkük legfontosabb szavait.

Arról persze sem az MTI, sem a CÖF, sem vitéz budapesti Bencsik András nemzetes úr nem tesz említést, hogy a Fideszt még a kezdetek kezdetén Soros György támogatta, nem is kicsit, anyagilag. De azt már az éppen egy éve, 2015. február 6-a óta tudjuk (az index.hu-nak adott interjújában Simicska Lajos azon a napon nevezte gecinek régi barátját és harcostársát, Orbán Viktor miniszterelnök urat), hogy a hatalom úgy bánik egykori, feleslegessé vált barátaival, ahogyan az öreg székely az elkorhadt, szétmállott kerítéssel. Nem festi újra.

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!