F. Tóth Benedek publicisztikája A7 oldalunkon, Heti abszurd rovatunkban.

 
Németh Szilárd

Nagy kár, sőt alighanem nemzeti tragédia, hogy Julio Cesar Maglione, a Nemzetközi Úszó Szövetség elnöke megállt Kövér Lászlónál, az Országgyűlés elnökénél, és Orbán Viktor miniszterelnök, valamint Seszták Miklós fejlesztési miniszter után nem adott a FINA díjat Németh Szilárdnak a vizes világbajnokság budapesti megrendezéséért.

Igaz, miért is adott volna? Németh Szilárdnak, a Magyar Birkózó Szövetség elnökének legfeljebb annyi köze van az úszáshoz, hogy fürdik a kormánysajtó és propaganda népszerűségében. Arról nem beszélve, hogy alighanem így is élvezi a még megmaradt ellenzéki média kitüntető figyelmét.

Talán ennek is köszönhető Németh Szilárd – amúgy Fidesz-alelnök is – legújabb, túl sok szövegértési feladatmegoldó kulcsot nem tartalmazó történelmi mondata is. Ennek lényege ez: a Fidesz–KDNP kormányzati pártkombó azért nem vett részt az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának hétfői ülésén, mert az ülést valójában Soros György hívatta össze. Németh Szilárd mindezt olyan átszellemült arccal mondta, hogy azt egy nemzetnek feltétel nélkül el kell hinnie. S különben is, ha a Magyar Birkózó Szövetség elnöke úgy mondja ezt Fidesz-alelnökként, hogy közben annak a bizottságnak az alelnöke, amelynek ülésére el sem akar menni, akkor riadalmának oka csak Soros György lehet.

Ám a nem FINA-díjas Németh Szilárd indokolt is: „a balliberális ellenzék a Jobbikkal egy húron pendülve, a FINA és a közönség által is minden idők legjobb vizes világbajnokságának nevezett sporteseménye ellen indított hazugságkampányt, és ehhez a parlament nemzetbiztonsági bizottságát is fel akarja használni”.

Az ugyan nem derült ki azóta sem, hogy mi adná a hivatkozott „hazugságkampány” lényegét, ahogyan a nemzetbiztonsági bizottság számára sem derülhetett ki, kinek az érdeke lehetett az, hogy orosz vagy azeri cég emberei láthassák a vb alatt működtetett ingyen wifit használók adatait.

Az azeri céget végül az utolsó pillanatban kidobták a rendszerből, a kormánykommunikáció pedig átváltott sikerüzemmódba. A sok titok után fény derült végre valami kormányjóságra is.

Olyan jóságra ráadásul, amiért Julio Cesar Maglione úrnak alighanem azonnal FINA-díjjal kellene kitüntetnie Fürjes Balázst, a kiemelt kormányberuházások biztosát. Fürjes ugyanis azt találta mondani a budapesti vizes vb költségeiről, hogy „a valóság pedig úgy hozta, a világbajnokság a fenti tervezett költségnek csak a felébe került”. Világos beszéd: tehát kerülhetett volna akár 340–400 milliárd forintba is, de ehelyett csak a fele lett – miközben az ellenzék szerint még annak a felét sem kellett volna erre költeni.

De ennek most mégis nagyon kell örülni. Igaz, figyelve Fürjes Balász szavait, az öröm lehetne ennél sokkal nagyobb is. Ennyi erővel ugyanis mondhatta volna azt is, hogy a budapesti vizes világbajnokságot megrendezhettük volna ezermilliárdból, ám annak csupán töredékét fizettük. De ha tízezermilliárd forintot mondott volna, talán még Németh Szilárd szemébe is könny szökik, két sorozás között, ennyi takarékosság láttán. És innen már csak egy lépés lehetne az újabb sorosozás – bár tippeket nem érdemes adni, mert még ellopják –, hogy ha Soros Györgyön múlott volna, a budapesti vizes világbajnokság adósságba döntötte volna az országot.

Azért Magyarország nagy szerencséje, hogy ilyen nagyszerű vezetői vannak. Nem is olyan régen egy kormány közeli cég, a Nemzetstratégiai Kutatóintézet kihozta azt a népszerűségi listát, miszerint Orbán Viktor képviseli leginkább a magyarok nemzeti érdekeit, és Széchenyi István is csupán a harmadik legnagyobb magyar, Kossuth Lajos után. Áder János államfő pedig az ötödik, őt Petőfi Sándor előzi. Ehhez képest érdekes, hogy sem Orbán, sem Áder nem szerepel a Forbes legértékesebb celebjeinek listáján, igaz, sem Sebestyén Balázs, sem Ördög Nóra, sem D. Tóth Kriszta, sem Majka, sem Alföldi Róbert nem fért bele a Nemzetstratégiai Kutatóintézet top ötjébe. Ebből is látszik, hogy ami a népnek celeb, az a hatalomnak nemzetnagyság, és így, összehasonlítva a két listát, nyilvánvaló már, hogy Németh Szilárd miért nem kapott FINA-díjat.

Egy azonban biztos: vitéz Bencsik András, a Magyar Demokrata főszerkesztője nem ezért mondta azt az Echo Televízióban a 444 és az Index olvasóiról, hogy ezeket a lapokat döntő részben agyilag és lelkileg sérült réteg olvassa; és Molnár Zsolt, a nemzetbiztonsági bizottság elnöke sem ezért felejtette egy repülőgépen a több biztonsági kóddal ellátott laptopját.

Mint ahogyan Kövér László házelnök sem ezért nem engedte meg Demeter Márta független országgyűlési képviselőnek és bárki másnak, hogy a letelepedési kötvényekről tehessen fel kérdést a Miniszterelnöki Kabinetirodának.

De így legalább érthető, hogy Pataki Attila, az EDDA énekese miért mondta ezt koncertjének végén: „A liberális horda meg van őrülve a hatalomért, és azért bármit megtesz. Nem kell kerítés, semmi nem kell, hadd jöjjenek befelé, aztán utána majd elvesznek mindent tőlünk, nem baj az sem, csak a hatalom meglegyen, az országunkat, ezt a gyönyörű, csodálatos Magyarországot, hitünket, aztán majd a házainkat, asszonyainkat, mindent.” Hiába, célegyenesbe fordult az ország: jövőre tartják az országgyűlési választást. A listákra most érdemes felkerülni.
 

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!