52 héten át gyűjtöttem egybe a Heti Abszurdban azokat a híreket, amelyeket normális ember csak kínjában röhögve tud felfogni. Az sem mindegy azonban, kik szerepeltek leggyakrabban ezekben a hírekben. Összegeztem tehát, ki hányszor került be a rovatba: 2014-ben ezeknek az embereknek köszönhettük a legabszurdabb eseményeket:

A Heti Abszurd toplistja
1. Orbán Viktor
Úgy sikerült 83 alkalommal leírnom különböző formákban a miniszterelnök nevét, hogy volt hat olyan hét, amikor valahogy egyáltalán nem került szóba (erre a jövőben figyelni fogok, hogy ne forduljon elő!). Ám még mielőtt bárki Orbán-fetisizmussal vádolna, mentségemre jegyzem, hogy Orbán valóban mindenen rajta tartja a kezét, s ha mégsem, akkor jön egy jó kis síelés, vagy egy tigrises címlap a Heti Válaszban, így bizony nem nehéz kiemelkedni a többiek közül.

2. Lázár János
Voltak pillanatok, amikor komolyan megijedtem, hogy a Miniszterelnökség ura lenyomja Orbán Viktort a nagy számlálásban, ám végül „csak” 45 említésig jutott. Nem is csoda, hiszen volt itt minden, ami hozzá köthető, fácánvadászattól a norvég ügyekig, és érdemes volt betenni a rovatba. És arra emlékszik még valaki, hogy Lázár János még a választások előtt nagyvonalúan közölte: „közmunkára jelentkezem”? Úgy tűnik, azóta sem vették fel…

3. Simicska Lajos
Az év elején még elég volt annyit írni, hogy hány milliárdot nyert a Közgép, egy idő után már nem is említettem a rovatban, mivel unalmas lett volna. De aztán! A legendás Orbán–Simicska tengely törése után bőséggel volt mit megörökíteni, hiszen Lajos először behajózott a Balaton közepére, majd indított némi ellentámadást a Fidesz ellen, végül úgy tűnt, az egész kormányt, illetve a kétharmadot is megcsáklyázza azzal, hogy Veszprémben indul az időközi választáson. Ám a végére azért még sikerült újra nyernie 500 milliót, talán az egyensúly kedvéért, így összesen 23 alkalommal említettem meg.

4. Rogán Antal és Matolcsy György
A két szuperpolitikus fej fej mellett végzett a toplistán, mindketten 22 esetben lettek nevesítve. Rogánt elsősorban a kreatív vagyonnyilatkozata és a varázsütésre növekvő lakása, illetve az V. kerület érdekesen alakuló ingatlanügyei, Matolcsyt pedig a jegybank alapítványának szabadelvű költekezései (amelyeket ő maga előszeretettel hív „jó üzletnek”) és a róla írt könyv emelték előkelő helyre a rovatban.

5. Szijjártó Péter
Sokáig a tornasor végén kullogott, ám az év utolsó harmadában nagyot ment a 36 éves külügyminiszter – Szijjártó volt egyébként az egyetlen, akinek külön cikket is szenteltem a rovatban, így végül 21 megjelenéssel került fel a toplistára. A kiemelt figyelem se volt véletlen, hiszen már maga a kinevezés ténye, illetve a mellé adagolt hírek (például a szülők által finanszírozott lakás, a futsalos haverok pozícióba helyezése vagy a Külügyminisztérium kisöprése) kellően abszurddá tették Szijjártó ténykedését.

------------------------------


Szavazzon a vasárnapra!

Címkék: A7 - heti abszurd

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!