Kövesdi Péter publicisztikája a Vasárnapi Hírek A7 oldaán, Heti abszurd rovatunkban.

 
VH, 2018. január 6.

„Honfitársaim, magyarok, férfiak és asszonyok! Idehaza, e vértől iszamos, a maga kisszerűségében is óriási országban és mindenhol a nagyvilágban! Bátran kijelenthetjük, mert hát a magyar ember bátor ember, hogy minden idők legnagyszerűbb és legsikeresebb közadakozását tudhatjuk magunk mögött.

Önök, kedves barátaim és honfitársaim, megértették, hogy csak együtt, összekapaszkodva van esélyünk a Soros György vezette Brüsszeli Birodalom aljas mesterkedései ellen. Önök, kedves barátaim, pontosan megértették, hogy csak akkor van esélyünk lefejteni hazánk egyre erősödő testéről e mindent behálózó polipkart, ha a mellékelt sárga csekken pénzt küldenek nekünk. Nos, önök, kedves barátaim, sok pénzt küldtek nekünk. Egészen pontosan: nagyon sokat.

Jó látni, hogy ennyien érzik magukénak a Nemzet ügyét. Lesznek olyanok is, nem kevesen, akik majd azt mondják: tessék megmutatni a pontos elszámolást!

Hogy hányan küldtek és mennyi pénzt. Nos, gyűlölködő és liberális barátaim, nyugodtan jöjjenek el hozzánk, és számolják meg a pénzt! Nekünk, magyar embereknek nincs takargatnivalónk. Most egyéb dolgunk is van, hiszen a Nemzet sorsát meghatározó választásra készülünk, de június 5-én, déli 12 és 12 óra 5 perc között bárkinek, ismétlem, bárkinek a rendelkezésére bocsátjuk az adatokat.

Addig pedig legyünk büszkék arra, amit eddig is az önök pénzéből elértünk!

Csak az elmúlt héten sikerült kiosztanunk egy 48 908 290 221 forintos támogatást a Mészáros és Mészáros Kft. vezette konzorciumnak, amely minden magyar ember számára újíthatja meg a Százhalombatta és Ercsi közötti vasúti pályát és újíthatja fel a százhalombattai állomást. Ez az összeg hétmilliárd forinttal volt több, mint amennyit eredetileg szántunk rá, de végül jó, hogy így történt. Nem kevésbé örömteli hír – ez is a napokban dőlt el, hál' istennek –, hogy barátom és szomszédom építheti az Ercsi és Pusztaszabolcs közötti pályaszakaszt – 38 és fél milliárdért –, valamint a recski szennyvíztisztítót 2,7 milliárdért. Mindez, kedves barátaim, önök nélkül nem jöhetett volna létre. Legyenek büszkék rá!

Mint ahogy arra is, hogy a magyar villamosenergia-ellátás egyötöde immár ismét magyar kezekben van! Lőrinc barátom szakértelme záloga és egyben fényes bizonyítéka annak, hogy nem kell külföldről várnunk a csodát, mert a csoda az mibennünk is megvan!

Ha már a csodánál tartunk. Honfitársaim, barátaim! Bizonyára emlékeznek még a magyar labdarúgás dicsőséges 15 napjára. Abban a két évvel ezelőtti két hétben ismét megmutattuk a világnak, mire vagyunk képesek, ha lerázzuk a brüsszeli igát, és nem engedünk Soros György zsarolásának. És önök, kedves barátaim, ebből a két hétből merítik az erőt, amikor újra és újra több milliárd forinttal támogatják a magyar labdarúgást. Azt a sportágat, amely a nemzet felemelkedésének záloga. Hála az önök és az adófizető magyar cégek adományainak, a magyar utánpótlás fellegvára, a felcsúti akadémia idén már több mint 14 és fél milliárd forintból gazdálkodhat. Csak az év utolsó hetében több pénzt adtak össze a magyar sport támogatására, mint az egészségügyre vagy az oktatásra együttvéve! A tavalyi 350 millió után idén újabb 2,4 milliárdból újul meg például az egri Szentmarjay Stadion. Már hallom Soros György legjobb magyar tanítványainak üvöltő kórusát: miért kell milliárdokkal támogatni egy negyedosztályú futballcsapatot? Hol a hatástanulmány?

Barátaim! Eger a magyarság megmaradásának szimbóluma. A magyar labdarúgás felemelkedésének szimbóluma. A cselekvés metaforája a haszontalan szócsépléssel szemben. Vajon Dobó István és maroknyi csapata legyőzte volna-e a hatalmas túlerőben lévő török sereget, ha forró szurok helyett hatástanulmányokra költi a vár költségvetését?

Az egri hősök példája lebegjen szemünk előtt akkor is, amikor a hon védelméről beszélünk. Amint akkor a török, most migráns hordák ostromolják déli határainkat.

Az önök nagylelkű 17 és fél milliárd forintos adományának köszönhetően azonban végre elegendő lőtér épülhet, ahol a középső csoportos óvodások is elsajátíthatják a nemzeti önvédelem alapjait. Mi ez, ha nem az akarat diadala?

És mivel fontos a gyorsaság, a lőterek építését nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségűnek nyilvánítottuk. Ahogy a magyar mondás is tartja: az lő, aki gyorsabban lő.

Barátaim, honfitársaim! Az elmúlt hét évben már elköltöttük a pénzetek javát, most a maradékot kérjük. Mutassuk meg Soros Györgynek és a brüsszeli bürokratáknak, hogy a haza nem eladó, van élet az unión kívül is, és amíg nektek van pénzetek, addig nekünk is lesz.

Hajrá, Magyarország, hajrá, magyarok, hajrá, sárga csekk!”
 

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!