Heti abszurd rovatunk válogatása.

 
Csepreghy Nándor

A hét nyomozása
Az Európai Unió Csalás Elleni Hivatala (OLAF) nyomozni kezdett a felcsúti kisvasút ügyében. Az ok: a járatot sokkal kevesebben használják, mint azt a magyar kormány ígérte, amikor felvette rá a pénzt. Csepreghy Nándor államtitkár azt állítja, hogy sosem ígértek napi 2500–7000 utast – csak 28-at. Annyira viszont az EU aligha adott volna egyetlen eurót is.


A hét száma: 1 600 000
forintért négy laptopot is vásárolt magának 2014-ben Földi László KDNP-s országgyűlési képviselő. Nyilván az egyiken ír, a másikon olvas, a harmadikon számol, a negyedik pedig tartalék, ha a másik három nem működne.


A hét megalázása
Le kellett tolniuk a bugyijukat a dömsödi általános iskola két osztálya lánytanulóinak, és meg kellett mutatni a feneküket. A tanárok ezt a módszert találták a legalkalmasabbnak arra, hogy megtudják, ki piszkított a vécécsésze mellé. A Blikk szerint az egyik tanár csak ennyit felelt a szülői panaszra: öt év múlva úgyis lehúzzák a lányuk bugyiját. A takarítónőt kirúgták, az érintett tanárok két évig nem kapnak béremelést.


A hét lefoglalása 
Kiderült, hogy a Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai vitték el Spéder Zoltán luxusautóját a rakpartról, amikor éppen házkutatást tartottak nála. Az „elszállításról” azonban elfelejtették értesíteni a vállalkozót. Spéder korábban kormányhoz közeli üzletembernek számított, most azonban, hogy kiesett a hatalmi pikszisből, azonnal eljárás indult ellene.


A hét idézete
„Aki ezen fanyalog, annak azt tudom mondani, hogy olyan országba kell születnie, ahol a nemzetgazdasági jövedelem lehetővé teszi az ötszörös és tízszeres jövedelmet.” Ezt találta mondani az arccal a kormány felé forduló TV2 Mokka című műsorában Cser Ágnes. A Magyarországi Munkavállalók Szociális és Egészségügyi Ágazatban Dolgozók Demokratikus Szakszervezetének elnöke azoknak a védőnőknek üzent így, akik több pénzre számítottak munkájukért, mégis kimaradtak az egészségügyi béremelésből. De nincs miért aggódniuk, hiszen jól látszik, hogy Cser Ágnes kiválóan védi az érdekeiket.

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!