A hét képén a miniszter nagy ajándékot kap, a hét mondatát Deutsch Tamás fogalmazta meg, a hét számát nem a japán vasutak produkálta, hanem a MÁV, a hét VIP-listáján Orbán Viktor államférfi és Federer teniszzseni is szerepel, a hét elismerését a magyar gazdaság kapta, kis szépséghiba, hogy kitől.

 
Fazekas Sándor átveszi a különleges szarvasgombát - Fotó: Kovács Attila, MTI

A hét képe
Így kell ügyesen begombázni. Fazekas Sándor, a megtekintési hajlandósága okán méltán népszerű földművelésügyi miniszter
abban a hihetetlen szerencsében részesült, hogy megkapta ajándékba azt a rekordméretű szarvasgombát, amit még a múlt héten talált a Jászságban Papp Béla és Milla nevű kutyája. Az átadáson majdnem (de csak majdnem!) sikerült kellemetlen helyzetbe hozni Fazekast, amikor a Klubrádió riportere felvetette, vajon egy ilyen értékes (kb. 1 millió forintos) élelmiszer átadása nem veti-e fel a korrupció gyanúját, ám a miniszter gyorsan kivágta magát: „ez a kérdés méltatlan az ünnepi alkalomhoz” – felelte. A gomba egyébként nem tányérba, hanem múzeumba kerül.

A hét mondata
„Ezzel a jogszabály-módosítással a bontási és építési munkálatok felgyorsulhatnak” – bármennyire is furcsa, de az MTK (ne felejtsük, Deutsch Tamás klubja ez) épp azért látja ezt garantáltnak, mert egy kormánydöntés miatt a Hidegkuti Nándor Stadion újjáépítésének teljes körű lebonyolítója a sportegyesület lesz. Egyrészt érdekes, hogy a stadionépítési lázban égő kormány miért épp az MTK-t nem támogatja a felújításban, másrészt viszont érthetetlen, miért gyorsabb a renoválás, ha a kormány nem segít benne. A szurkolók viszont örülhetnek majd, ha 2016-ban már nem kell Kispestig kutyagolniuk a meccsek miatt.

A hét száma 12 millió perc
– ennyit, vagyis 23 évnyit sikerült késnie a magyar személyszállító vonatoknak 2008 óta. A MÁV Európa legpontatlanabb vasútja, adataik szerint viszont a járatoknak átlagosan csupán alig 12 százaléka késett.

A hét VIP-listája
Sárváron található Magyarország egyik legkörültekintőbb teniszpályája. Jól megválogatták, kit látnának szívesen játszani, és ki az, akit távol tartanának a placctól. Íme a lista: „Térítés nélkül használhatják a pályát: Orbán Viktor államférfi és Roger Federer teniszzseni. Nem szívesen látott vendégek: Németh Zsolt Híd-képviselő, Kiss Zsolt Jobbik-képviselő”. Reméljük, senki sem sértődik meg.

A hét elismerése
A magyar gazdaság rövid távon lassú talpra állást mutat, a kormány gazdaságpolitikájának és a kedvező külső gazdasági környezetnek köszönhetően, így negatívról stabilra javult Magyarország szuverén adósosztályzati kilátása. Szép is az, gondolhatnánk, amikor egy hitelminősítő úgy véli, a magyar gazdaság lassan talpra áll – kis szépséghibája az elismerésnek, hogy a kínai Dagong hitelminősítőtől érkezett.


 

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!