Kósa Lajos, a honvédelmi és rendészeti bizottság fideszes elnöke Röszkén azt bírta mondani, hogy a menekültek számára kialakított tranzitzóna olyan jól működik, hogy azt már a svéd és finn hatóságok is tanulmányozzák.

Én meg is értem mohó tanulásvágyukat. Ezek a skandinávok eddig nem tudták, hogyan kell két órán át verni azokat a menekülteket, akik illegálisan lépnek be az országba.

Azt sem tudták, milyen eredményesen használható a paprikaspray, és hogy mennyire vicces, amikor rendőrkutyákat uszítanak a „határsértőkre”. Miközben folyókban gazdag országok, mégsem tudják, hogyan kell megakadályozni az „illegális partraszállást”. Akár annak árán is, hogy esetleg egy-egy gyengébb úszó a vízbe fullad.

Megtanulhatják tőlünk, magyaroktól azt is, hogyan kell fittyet hányni az uniós előírásokra, az ENSZ iránymutatásaira, a „magukat jogvédőnek nevező civil szervezetek” hőbörgéseire, „amelyek csupán a határőrizetben részt vevőket akarják lejáratni” (szintén Kósa).

Teljesen nyilvánvaló, hogy szegény kis hazánk megint egy világ-összeesküvés áldozata. Az ENSZ Menekültügyi Főbiztossága (UNHCR), annak magyarországi szóvivője, a Magyar Helsinki Bizottság, a Human Rights Watch (HRW), az Orvosok Határok Nélkül és a németországi Baden-Württemberg tartomány fellebbviteli bírósága egyaránt résztvevője ennek az aljas összeesküvésnek.

Miközben szorgos rendőreink meggyőző módszerekkel igyekeznek minden „migráncsot” visszatoloncolni Szerbiába, az ENSZ kijelenti, hogy Szerbia nem tekinthető biztonságos harmadik országnak. Mire fel? Csak nem azért, mert ott sem működik semmi abból, amit a Dublini Egyezmény előír? Vagy talán azért, mert csak akkor visznek mozgó WC-ket a több ezer nyomorultnak, amikor „magas rangú delegáció” érkezik? De hiszen van ott egy teljesen működőképes vízcsap, sőt még slag is!

Az UNHCR meg mekkora ügyet csinált abból, hogy egyetlenegy szíriai fiatalember belefulladt a Holt-Tiszába! Mindezt csak azért, mert a testvére szerint paprikasprayvel és kutyákkal akadályozták meg, hogy magyar területre lépjen. Miért nem tanult meg spray ellen úszni?

Mi sem bizonyítja jobban, hogy itt egy összeesküvésről van szó, mint az, hogy Benkő Tibor, a honvédvezérkar főnöke, Papp Károly országos rendőrfőkapitány és Végh Zsuzsanna, a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal főigazgatója egybehangzóan állítja, „minden rendben van a déli határon”. Az ő megnyugtató szavaik ellenében mit számít, hogy az Orvosok Határok Nélkül dokijai verés- és kutyaharapásnyomokat meg begyulladt szemeket kezelgetnek a Szerbiába visszatoloncoltakon?

A svédek és a finnek azt sem tudták eddig, hogy egy ország határa jogi fikcióval is definiálható. Ha mi úgy döntünk, hogy a tényleges határtól befelé 8 km mélységben a „senki földje” van, akkor tőlünk aztán firkálhat bárki bármit a térképekre. Ha ebben a sávban szorgos rendőreink, katonáink, vagy isten tudja, milyen egyenruhásaink elkapnak valakit, azt némi verés és kínzás után nyugodtan kiebrudalhatják onnan, hiszen még be sem lépett „az igazi” Magyarországra.

És persze megint a bírákkal van baj! No, nem a Szegeden ítélkezőkkel, azok teljesítik, amit elvárnak tőlük. Nem úgy a baden-württembergi tartományi bíróság, amelyik megtiltotta, hogy egy szíriai menedékkérőt átadjanak Magyarországnak, mondván, ott „embertelen, megalázó bánásmód” veszélye fenyegeti! Ez azért mégiscsak felháborító! Miért kell ilyen durva következtetést levonni egy-két órányi verésből, amiről egyes menekültek beszámolnak?

„Tudjisten hány esztendeig fog tartani, míg ez az ország valamennyire is össze tudja szedni magát – ha ugyan egyáltalán tudja” – írta 71 évvel ezelőtt egy migráns. Név szerint Bartók Béla.

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!