A hét képe Bokros Lajost ábrázolja, azt is megtudjuk, miért álldogál pólóban. A hét videója a híres Falus Ferenc-féle jegesvödrös kompozíció. A hét cicaharcát az erzsébetvárosi Fidesz produkálta. Kiválasztottuk még a hét számát - a hét eminensét és a hét átadását is.

 
 

A hét képe
Kampány ennél erősebben már nem is indulhatna: Bokros Lajos alig néhány napja áll az utcán, stábja máris előállt minden idők egyik legforradalmibb üzenetével. Történt ugyanis, hogy éles kritika érte a lezser elegancia fogalmát talán kissé tényleg túlgondoló Bokrost, ám a Facebookra feltöltött kép alatt hamar megjelent a válasz is: „Köszönjük, hogy felhívta a figyelmet Bokros Lajos megjelenésére, de sajnos a Dior öltönyét lefosta egy galamb, és jelenleg a tisztítóban van.” Mit lehet erre reagálni?

A hét cicaharca
Még mindig nincsenek hivatalos önkormányzati választási jelöltjei a Fidesznek a VII. kerületben, Erzsébetvárosban. Miközben mások már javában osztogatják az ingyentollat és a szórólapokat, a belvárosi pártszervezetben állítólag akkora ellentétek feszülnek, hogy nem sikerült kiválasztaniuk maguk közül a pozícióra alkalmas jelöltet sem.

A hét száma 1368,9 milliárd forint
– ennyi adósságot vállalt át a kormány az önkormányzatoktól. A legtöbbet Budapest kapta (217,7 milliárd), Pécs (45,7 milliárd), Miskolc (36,1 milliárd), Debrecen (28,1 milliárd) és Szeged (25,1 milliárd) szerepelt még a Top 5-ben.

A hét eminense
Tarlós István főpolgármester, a Fidesz–KDNP jelöltje, aki olyannyira komolyan vette a kampányidőszakot, hogy ajánlóíveit már péntek reggel leadta a Fővárosi Választási Irodánál. Túl is teljesített jócskán: a főpolgármester- jelöltté váláshoz egyébként 5000 érvényes ajánlásra van szükség, neki viszont 13 600 volt. Hogy az elkövetkező időszakban mit fog csinálni, azt el sem tudjuk képzelni.

A hét átadása
Még nem sikerült pontos elnevezést találni arra a jelenségre, amikor egy presztízsértékű beruházás keretében felújítandó épületet az áprilisi országgyűlési választások előtt félkész állapotban, de nagy hacacáré keretében átadnak, majd a győzelem után bezárnak, hogy aztán ráfordulva az őszi kampányszezonra, ismét átadják, de úgy, hogy még mindig nincs kész. Kár, mert a Várkert Bazár esetében épp így történt, csak mostanra alig maradt prominens személy (Tarlós Istvánt, L. Simon Lászlót és Kerényi Imrét leszámítva), aki az arcát is adta volna a nagy eseményhez.

A hét videója
Művészet vagy prosztóság – egyelőre nem sikerült eldönteni, hogy Falus Ferenc legendásnak immár nyugodtan nevezhető kisfilmje melyik kategóriába sorolható. Kamondi Zoltán például így fogalmazott nyílt levelében: „nem ismerve Önt, és politikai ambícióit eddig egyáltalán nem támogatva, sőt, még csak szimpátiával sem fogadva, szeretném kijelenteni, hogy az Ön meg nem nevezett hölgy ismerőse által való jeges vizes leöntését feldolgozó videója ZSENIÁLIS”. Tarlós István, a jelenlegi főpolgármester viszont így: „egy alsónadrágban és zokniban álló embert egy nő leönt egy vödör vízzel, és ez az ember ott toporog egy pocsolya közepén és igyekszik tanácstalanul értelmezni azt a jelenséget, hogy a művelet során véletlenül orron vágott kisgyerek ordítva bőg és igyekszik elmenekülni a helyszínről”. Majd, miután hűen leírta a jelenetet (vajon hányszor nézhette meg?), csak annyit mondott, nem kívánja a jelenséget kommentálni. Igazságot a műnek csak az idő szolgáltathat, akár már októberben kiderülhet, hogy hatalmas blamázsról vagy a világtörténelem legsikeresebb ismertségnövelő kampányáról van-e szó.

Címkék: A7 - heti abszurd

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!