A Hírszerző nyomán: „Ha esetleg nem mondták Önnek, a rendőrség éppen a bányászbéka segge alól tekint fel a valóságra” – írja egy rendőr őrnagy a miniszterelnöknek szánt nyílt levelében.

A felháborodott százados a Facebookon adott hangot véleményének, és azt üzeni Orbán Viktornak, jó lenne, ha felébredne és kicsit körbenézne. A főhadnagy szerint még papírra, WC-papírra sem telik a rendőrségnek, ezzel szemben a TEK-esek Q7-es Audikkal furikáznak.

Bajusz Ferenc hadnagy szerint mindenkitől csak elvonják a pénzeket, csak a miniszterelnök terrorelhárítási legényeinek jut minden, ami szemnek-szájnak ingere. A felháborodott zászlós hangsúlyozza: a rendőrség éppen a bányászbéka segge alól tekint fel a valóságra. A törzsőrmester szerint, semmire sincs pénz, de még papírra, WC-papírral, tolmácsra, szakértőre se, ezzel szemben a TEK (Terrorelhárítási Központ) nevű „semmirekellő társaság” Q7-es Audikkal furikázik. Az őrmester vérlázítónak tartja, amit művelnek.

Bajusz Ferenc szakaszvezető levelében említést tesz arról is, hogy a helyi szerveknél az őrmesterek 80-100 ezer forintot keresnek, amiért elvárják, hogy friss, fitt, művelt, pihent és mindig hadra foghatóak legyenek. A tizedes kitér arra is, hogy a TEK-nél ugyanez az őrmester annyit keres, mint a helyi szervnél egy alezredes alosztályvezető, közben pedig semmit sem csinálnak. Ezzel együtt az őrvezető felhívja a miniszterelnök figyelmét arra, ne feledje, ezek az emberek közülük mentek oda és elmesélik, hogy egész nap sportolnak, uszodába járnak és lézengenek. Hiába akarják befogni a szájukat, hogy mennyire titkos a tevékenységük – írja levelében az őrizetes.


Újra lecsapott Orbán Viktor testőrsége. A Mingyá megyei Kapcabütykös határában a Terrorelhárítási Központ (TEK) kommandósai egy elhagyottnak látszó tanyán ütöttek rajta. Mint ahogy az akció után kiadott hivatalos közleményéből kiderül, a TEK egy meg nem nevezett „társszervtől” kapta az információt, hogy a tanyán gyanús dolgok történnek. Az épület körül az esti szürkületben rejtelmes alakok, vélhetően kanalas, illetve egyéb gémek ólálkodására került sor. A bejelentés azért keltette fel az elhárítás figyelmét, mert Kapcabütykös alig kétnapi járóföldre van attól a helytől ahol Schmitt Pál államfő és kísérete egyszer dolgát végezni megpihent. (A hálás helyiek azóta emlékparkot alakítottak ki a helyszínen, amely a magukon könnyíteni akarók és kíséretük valóságos zarándokhelyévé vált.) A TEK közleményében hangsúlyozta, hogy bár az államfő egyetlen percig sem volt veszélyben, biztonsági őrizetét megkettőzték. Munkatársunknak egyébként az államfő annyit mondott, semmit sem vett észre az egészből. „Én csak végzem a dolgomat, ahogy szoktam” – mondta szokásos szerény mosolyával az ajkán.

A TEK-esek csőre töltött Q7-esei a hajnali szürkületben vették körbe az épületet, majd egy óvatlan pillanatban lecsaptak a bűntanyára. A jól előkészített akció során nem tapasztaltak ellenállást. A rajtaütés szakmai sikerét jól jelzi, hogy a tanya tulajdonosa meglepetésében nem tudott parancsolni záróizmainak.

Az akciót követő házkutatás az elhárítók gyanúját igazolta. A tanya melletti fészerben ugyanis egyéb lomok között elrejtve ekevasakat találtak, amelyekről a szakértői vizsgálat már a helyszínen kiderítette, alkalmasak arra, hogy kardokat kovácsoljanak belőlük. Valószínűleg nem véletlen egybeesés, hogy a tanya tulajdonosát Kovácsnak hívják és szerepel az országos lakcímnyilvántartás adatbázisában.

A TEK hozzákezdett a tulajdonos esetleges további terrorista kapcsolatainak felderítéséhez. Ez azt jelenti, hogy az összes Kovács vezetéknevű állampolgár a TEK látókörébe került és számíthat rá, hogy ellenőrzik, van-e egy vasa is.

A TEK közleménye éles hangon cáfolja a feltételezést, hogy a látványos kommandós rajtaütésnek bármi köze lenne Bajusz Ferenc volt rendőr őrnagy leveléhez, s az akció a Terrorelhárítási Központ létjogosultságának igazolását szolgálta volna.
Visszautasítjuk politikai ellenfeleink állítását, miszerint ahol ilyen hatalmas összegeket költenek terrorelhárításra, ott előbb-utóbb égető szükség lesz terroristákra is – zárul a TEK közleménye. 

Címkék: Orbán Viktor

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!