„Minden idők legsikeresebb nemzeti konzultációja. Köszönjük. Magyarország erős és büszke európai ország” – ez lesz az üzenete annak a köszönő- és eredménykampánynak, amit a kormány a részvételi rekordot döntött Brüsszel-ellenes nemzeti konzultáció után indít hamarosan.

A május végén lezárult konzultáció során a levélben és az interneten visszaküldött válaszok összeszámolása után ugyanis kiderült, hogy a kormány mostani nemzeti levelezése minden korábbi sikert felülmúlt. A demagóg, irányított és az ellenségkép-kereső ösztönökre építő, nem mellesleg milliárdokba kerülő hecckampány tehát jobban teljesített: 1 millió 680 ezren küldték vissza a kormánynak válaszaikat azokra az „Állítsuk meg Brüsszelt!” címmel országszerte plakátokon, tévés, rádiós és internetes hirdetésekben sulykolt kérdésekre, melyeket így lehetne összefoglalni: forduljon-e fel az EU?

Ezek után arcpirító cinizmus azzal megköszönni a válaszokat, hogy „Magyarország büszke európai ország”. Hiszen az Orbán-kormány politikája az utóbbi években nem szól másról, mint hogy miközben két kézzel szórják az uniós milliárdokat szexshoptól polgármesteri használatba vett vadászházakon át gázszerelő közeli építőipari cégek által túlárazva megvalósított beruházásokra, itthon szapulják Brüsszelt, az EU-s fórumokon pedig sértődötten viselkednek.

Ezt már csak azzal tudná felülmúlni a kormány, ha valahogy a köszönőkampány költségét is sikerülne uniós támogatásból fedezni.

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!