A hét képén Hoffmann Rózsa látható, amint javában készül a dedikálásra. A hét figyelmetlensége pedig Zsigó Róbert fideszes politikus rajongóit akadályozta meg abban, hogy kedvenc politikusuk honlapján megfelelő tartalmat találjanak. A hét számát a Vidnyánszky-féle Nemzeti produkálta - mínuszban. A hét munkacsoportjában a szinte már megkedvelt Németh Szilárd helyett egy igazi nehézbombázó gyűri fel ingujját, hogy újabb csapást mérjen a rezsidémonra. A hét plusztámogatását pedig négy nagy fesztivál rendezői kaphatják, közülük is a Nagyon Balaton örülhet nagyon.

 
Hoffmann Rózsa félbeszakítja a könyvírást - Forrás: a politikus Facebook-oldala

A hét képe
Hoffmann Rózsa vélhetően már a dedikáláshoz leginkább alkalmas testhelyzetet gyakorolja.
A képhez, amely az egykori köznevelési államtitkár Facebook-oldalán található, a következő szöveget mellékelte: „Néhány napos krakkói kiruccanással holnaptól megszakítom a könyvem írását, amely a köznevelés megújítását mutatja majd be, és félig már készen van. Az ősz elején mindenki olvashatja majd.”
Bár mi a magunk részéről izgatottan várjuk a kötet megjelenését, azért nem mindenki van ezzel így. „Kérjük, ne tegye! Ön ehhez nem ért! Ne írjon ilyen könyvet! A jövő nemzedéke érdekében! Ne!” – olvasható a bejegyzés alatt, egy hozzászólásban.

A hét figyelmetlensége
Zsigó Róbert egy kicsit elhanyagolta saját honlapját, amely így rossz kezekbe került. Mint kiderült, a fideszes képviselő internetes portáljára kattintva nagy meglepetés érte az érdeklődőket: állítólag már egy éve igen kemény pornóoldalra „irányítódtak” át. Most, hogy az eset kiderült, vége a mókának: az államtitkár honlapját törölték, így se pornó, se egyéb információk nincsenek az oldalon.

A hét száma 40 ezer
– ennyivel csökkent egy év alatt a Nemzeti Színház látogatóinak száma. Míg Alföldi Róbert utolsó évada 129 ezer nézőt hozott, Vidnyánszky első évada csak 88 ezer látogatót érdekelt, ami azt jelenti, hogy harmadával csökkent a jegyet váltók száma a színházban. De legalább Vidnyánszky is elmondhatja magáról, hogy csinált egy kétharmadot.

A hét munkacsoportja
Megtorpanni látszott a nagy rezsicsökkentési lendület, ám a felszín alatt már forognak a kerekek, s így, ha minden jól megy, még az ősszel jöhet az új hullám. A szinte már megkedvelt Németh Szilárd helyett egy igazi nehézbombázó, Lázár János lát neki a nehéz feladatnak, a munkacsoportban pedig Trócsányi László igazságügyi miniszter, Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter és Pintér Sándor belügyminiszter ötletel majd. A feladat nem lesz könnyű: szeptember 15-ig kell kidolgozniuk egy tervezetet, amely valamennyi közmű-szolgáltatási szektor – hulladékgazdálkodás, víziközmű- szolgáltatás, kéményseprő-ipari szolgáltatás, távhőszolgáltatás, villamosenergia-szolgáltatás, földgázellátás – helyzetét vizsgálva tesz javaslatot a nonprofit közszolgáltatási rendszer kidolgozására.

A hét támogatása
415 millió forintos plusztámogatást kap a Sziget, a Volt, a Balaton Sound és a Nagyon Balaton az államtól. A legjobban az eredeti 330 millió forintos kereten felül további 265 millióval megtámogatott Nagyon Balaton fesztivál jár, a maradék 150 millióval gazdálkodhat majd a Sziget, a Volt és a Balaton Sound.

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!