Ne a szavakra figyelj, hanem az üzenetre! Hatásos útbaigazítás kormányzati működéshez. Csak a kezét figyeld! Mert a turpisság mindig fel-felveti undok fejét a Nemzeti Együttműködés sziklaszilárd rendszerében.

 
Andy Vajna

Ez nem rosszindulat, hanem óvatosság. Most viszont bajban vagyok. Nem értem az üzenetet. A népnevelés szigorú és kíméletlen programjába sehogy sem illeszkedik a félkarú rabló.

Áfamentes lesz a szerencsejáték ugyanis. Vagyis az állam által koncesszióban átadott szerencsejáték közvetítése és szervezése, egy módosító javaslat alapján, amelynek benyújtásáról az Országgyűlés törvényalkotási bizottsága döntött csütörtöki ülésén kormánypárti többséggel. A világ összes valamirevaló konzervatív és kevésbé konzervatív kormánya úgy kezdi a rendteremtést, hogy megadóztatja rendre az alkoholt, a dohányt és a szerencsejátékot. Hogy az majd drágább legyen, és így ne

igyunk, ne cigizzünk, ne félkarúzzunk annyit, hogy aztán majd józanabbak, egészségesebbek és gazdagabbak legyünk, hiszen mindig a ház nyer. Ez a kaszinó alapszabálya. Itt minálunk már „Tisztelt Ház-szabály”, mert valami úton-módon mindig a kormány kasszíroz. Egészen különös fordulata a történetnek az, hogy a legnagyobb kaszinótulajdonos ma Magyarországon egy kormánybiztos, bizonyos Andy Vajna, illetve egy focicsapat-tulajdonos, Szima Gábor.

Na, de térjünk vissza az alapproblémához, hogy én nem értem. Akkor mi utáljuk a sajtót, meg a bankokat, meg a külföldet, mert káros és rossz, viszont szeretjük Black Jacket? Mintha az ideológiamegalapozottság balladai homályba borult volna. Egy testreszabott kormányzati kommunikációs feladat lesz kitalálni ezt az új miértet. Mert az, hogy „nem szabad félkarúzni, de ha már nagyon muszáj, akkor azt az Andynél vagy a Szimánál légy oly szíves”, kicsit sovány. Útbaigazítás terén amúgy rutinos a kormányzat, hiszen a cigarettát is mindenki a kijelölt helyen vásárolja, és szépen majd a szeszt is hamarosan. Csak, hogy ne csurranjon félre.

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!