Rendszeres szerzőink írásai az október 29-én megjelent Vasárnapi Hírekben olvashatók.

 
Vasárnapi Hírek, 2016. október 29, 44. szám

„Lám, már szalonnával is le lehet fizetni állami hivatalnokokat, mondhatnánk erre, ám mi most még ennél is tovább tekintünk. Azt már évek óta találgatjuk kiváló értelmiségi körökben, hogy hol van a korrupció határa, s mi lesz akkor, ha az arra érdemesek már minden közvagyont hazavittek, s nem lesz többé mit ellopni. Mi magunk is bizonytalanok vagyunk.” ...
Megyesi Gusztáv „Füstölt szalonna” című írása  a friss VH-ban jelent meg.


„Donald Trump áll a nyilvános tv-vitán Hillary Clinton mellett és úgy üvölt vele, mint egy hajcsár – és már senki nem szól semmit. És, ahogy elnézem a budapesti október 23-i tömegtorzsalkodást, még az is lehet, hogy a bácsik és nénik holnap már ölni fognak. Szóval ilyen állapotok között beülni egy moziba, és bármit is remélni egy filmtől, teljes ostobaság.”
(…) „A film lehetne érdektelen is, de nem az. Annyira nem az, hogy a film közepén már moccanni sem bír senki, csak halkan, kollektívan bőg az egész terem, és a vége főcímet spontán vastaps fogadja. Ezekben a zivataros, súlyosan elbutult időkben, az írásképtelen politikusok és csörtető családtagjaik regnálása kellős közepén itt egy film Amerikában, ami pontosan olyan, mintha az európai filmtörténet csúcskorában készült volna.”
Orsós László Jakab „Moonlight” című írása a friss VH-ban jelent meg.


„A nő tehát elvigyorodik, és azt mondja, csak a szag miatt ül itt. Jön ki a finom szag, onnan, mutat a bejáratra. Az élelmiszerboltban nemrégiben melegkonyhát nyitottak, minden ajtónyitásnál kiáramlik a sült hús és hagymás zsír illata. A férfi végre felfogja, sietve kotorászni kezd a zsebében. Egy százast ad az asszonynak, óvatosan, nehogy a kezük egymáshoz érjen, aztán fut a megállóba, mert éppen bekanyarodik a busza. A nő megnézi a százast, feláll. A lepedőbe kötött holmira ráborítja a kartonpapírt, aztán fogja magát és beslattyog az étkezdébe.”
Tóth Krisztina „Szag” című írását a friss VH-ban olvashatja .„Ha alternatív valóság részesei, sőt akaratlan szereplői vagyunk éppen, akkor alternatív történelmi literatúrát íratni veszélyes üzem. Valószínűleg ezt nem ismerte fel az emlékév felelőse, a halszagú terror háziasszonya, az ész cselét, hogy az alternatív történelem irodalmi leképezésének támogatása újabb olvasóknak teszi hiteltelenné azt az imaginárius világot, amelyben élni van szerencsétlenségünk.
Csak meg ne üsse a bokáját emiatt!”
Vágvölgyi B. András „Képzelt '56” című írását a friss Vasárnapi Hírekben olvashatja.A Vasárnapi Hírek már szombaton megjelent, és most a nyitva tartó árusoknál a hétvégén és a jövő héten is, péntekig megvásárolható. Előfizetőinknek már szombaton házhoz visszük!

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!