A Vasárnapi Hírek 2016. 36. számában megjelent olvasói levelek - Krenner István karikatúrájával.

 
Nebulóbuzgalom... – Siessetek azzal a sörrel, nehogy kész legyenek az iskolakezdésre…! KRENNER ISTVÁN rajza

Szövetségesek között példátlan
Török József, Budapest

Kénytelen vagyok hallgatni a kormánypropagandát a migránsokkal kapcsolatos álláspontról, szavazásról, és úgy általában a nemzetközi helyzethez való viszonyunkról stb. Egyértelműen a félelemre és az emberi butaságra játszanak. Brüsszel egy városra való migránst akar hazánkba telepíteni? Erre én is felkaptam a fejem, mert tudomásom szerint 1300, de maximum 3000 fő betelepítése volt napirenden. No de, egy városra való?
Utánanéztem a neten. Kiderült, hogy nem hazudnak. Hajós város lakossága 2008-ban 3300, Bóly városé nem érte el a 4000-et. 3000 fő már tényleg közelít egy város lakosságának létszámához. De első hallásra az átlagembernek a városnyi létszám sokkal többet jelenthet, nem mindenki néz ennek utána.
Hazánkat az USA és az EU nem a lakosság, hanem Orbán Viktor miatt utálja, és ő sem a migránsokra haragszik. Úgy érzi, hogy így nagyot üthet Angela Merkelen és Hillary Clintonon, Soros Györgyről nem is beszélve. Ő és lakájai egy nyilatkozaton belül a migránsokon keresztül eljutnak az álnok Sorosig, Merkelt és Clintont lejáratni próbáló állításaikig. Szövetségesek között pedig példátlan, hogy még az elnökválasztás előtt beáll Clinton ellenfele mögé.

Most itt az esély
Székely Sándor, a Szolidaritás Mozgalom elnöke

Orbán Viktor és a Fidesz joggal érezheti, hogy nyeregben vannak: a menekültválság elfedni látszik mindazt az aljasságot, amit országunkkal művelnek. Szétverik az oktatást, az egészségügyet? Ellopják a földeket? Kivezetik az országot az unióból? Kit érdekel? Amikor az országot „meg kell védeni” a menekültektől! Az adófizetők pénzéből üzemeltetett propagandagépezet pedig bármit elhitet bárkiről és bármiről.
Az ellenzéknek nincs esélye? Nem így gondolom. Most itt az esély! 2014 őszén és 2015 tavaszán a Fidesz nagy bajba került. Tüntetés tüntetés hátán, netadó, kitiltási botrány, Quaestor-botrány, Simicska-háború, elvesztett időközi választások, elveszett kétharmad, támogatottság zuhanása. Úgy tűnt, összeomlik az egész tákolmány. Édes jóistenem, hiszen annyit loptak, hogy azt már a vak is látta! És akkor jöttek a menekültek. Orbán azonnal döntött: fel kell hagyni a védekezéssel, támadásba kell lendülni. Most az ellenzék fegyverét, a népszavazást is el akarja lopni.
A kvótanépszavazás Orbán Viktorról szól. Ha sikeres lesz számára, olyan út nyílik meg előtte, ami sok évre bebetonozhatja a hatalomba. Viszont ha nem nyer – kevesen mennek el –, akkor nem lesz legitimációja, nem lesz mire hivatkoznia. Mit is kellene tenni népszavazásügyben az elkövetkező bő egy hónapban?
Erre a válasz nagyon egyszerű. Semmit. Semmit sem szabad tenni, amit Orbán szeretne. Ő azt szeretné, ha a menekültekről szólna a közélet. Hogy uszíthasson és félelmet kelthessen. Hogy hadvezérként parádézhasson. Hogy gladiátorként küzdhessen egy arénában, ahol ő telepítette a csapdákat, ahol ő hozta a szabályokat, és ahonnan az ő emberei közvetítenek a mi pénzünkből hazugságokat – nekünk. Ebben nem szabad részt venni. Aki elmegy szavazni – akár igennel, akár nemmel –, az Orbán Viktorra szavaz. Akik nem akarják, hogy Orbán és társai még hosszú évekig folytathassák a szabad rablást, azoknak nem szabad beszállni ebbe a játékba. El kell menni kirándulni aznap. Vagy családi ebédet tartani egész nap. Vagy tüntetni valamely fontos ügyért. De nem szabad elmenni szavazni!

Nagyon helyes!
Varsics Károly, Érd
Rendszeresen olvasom a napilapokat, és a sorok között, meglepődve, arra figyelek fel, hogy a kormány vissza akarja állítani a vasárnapi szabadnapot. Októbertől minden bevásárlóközpontot bezáratna. Nagyon helyes! Legyen a vasárnap minden MÁV-dolgozónak szabadnap. Minden közlekedésben dolgozónak a BKK összes ágazatában legyen pihenőnap. A reptéri dolgozók pihenjenek, vasárnap ne indítson és ne fogadjon repülőt Magyarország. Pihenjen minden taxis. Ne nyisson ki étterem, uszoda, mozi, színház, cirkusz és állatkert.
Majd ha a kormányfő kiáll arra a bizonyos erkélyre vasárnap délelőtt, a tökmaghéjat szórva észreveszi, milyen csend van kis hazánkban. A mentő sem szirénázik, az összes orvos, az ápolók, a nővérek, az inkubátorkezelők pihennek, csak ügyelet van. A templomi harangozónak is jár a szabad vasárnap meg a papnak is. A templom is zárva lesz.
Elnézést, ha valakit kifelejtettem volna, remélem, mindenki érti, mire akartam felhívni a figyelmet 78 évesen. Jó lenne észrevenni a problémát minden kis pártnak és megszervezni a „vasárnapi pihenőnapot”!
Országos pihenőnap kell!

A szóvivő nem elég
Suba László, Orosháza
A kormányunknak nevezett garnitúra elég nagy katasztrófa mind az országnak, mind a tisztelt polgártársaknak. A tatár- és a sáskajárás sem okozott annyi kárt az országnak és tisztességes polgárainak, még a migránsokkal megtoldva sem, mint a Fidesz eddigi uralkodása alatt.Milyen jogon osztogatja „nagyurunk” az itthoni, még dolgozni tudó emberek befizetett adóforintjait oly bőszen a határokon kívüli magyaroknak? Sok milliárd forintunkba kerülnek az import Fideszszavazók, akik nem itt adóznak, nem itt élnek, de beleszólnak az életünkbe. Harcos vezérünk péntek reggel a Kossuth rádióban olvassa fel az előre megírt kérdéseket és válaszokat meg bölcs gondolatait. Ha már annyi szóvivő van, nem lehetne iratolvasó is? Hosszasan sorolhatná a Fidesz jeles tetteit.

Világutazók állami pénzen
Róbert Hanna, Gyöngyös–Budapest
Olvastam: a mai urak és úrhölgyek szeretik bejárni a világot Állam bácsi pénzén. Mint közgazdász sem tudom elképzelni a fantasztikus számot, a 323,5 millió forintot, amit a tíz minisztérium kevesebb mint egy év alatt elköltött többnyire – szerintem – szórakozásra. Megtehették, mert tudták, hogy senki sem fogja őket felelősségre vonni ezért.
Az országban hatalmas a szegénység, a szülők alig tudják a gyerekeket elindítani az iskolába, a kórházak úsznak a tartozásokban, és az emberi erőforrások minisztere, Balog úr Novák Katalin államtitkár társaságában néhány napot töltött Afrikában, Ghánában. Erre a kiruccanásra ketten elherdáltak 2 957 668 forintot, és megajándékozták az ottani gyerekeket 10 ezer dollárral, vagyis majdnem 2,8 millió forinttal. Természetesen nem a saját pénztárcájukból. Kérdezem a két vezetőt, hány magyar gyerek lett volna hálás, ha ezt az ötmillió forintot rájuk költik? De ez sem Balogot, sem Novákot nem érdekli, hiszen Afrikában voltak!
Vagy vegyük például Tuzson Bence szóvivőt, aki gyakran elmondja nekünk, a zembereknek, hogy a baloldal mennyire felelőtlenül bánt a pénzekkel. Ez az ember felszállt a repülőgépre, meg sem állt Kanadáig, öt éjszakáért kidobott 2 178 826 forintot. Csak azért, hogy részt vegyen a helyszínen az állampolgársági eskütételen. Nem értem, mi köze egy szóvivőnek ehhez az eskütételhez.
Jól szórakozhatott Amerikában Hoppál Péter volt szóvivő, aki a honi kultúráért felel államtitkári rangban. Az ő „nagyon szerény” kiadása pár napra 2,5 millió magyar forintba került. Nincs értelme mindegyik urat és úrhölgyet felsorolni, vezető pártunkat és kormányunkat ez úgysem érdekli. Ha ezek a vezetők akarnak, már holnap indulhatnak meleg éghajlatra vagy az Északi-tengerhez, pénz mindenre van.

A főnök jobbkeze nem járhat rosszul
Füzesi István, Budapest

Kérdéssel nyitja – Ki fenyegeti Matolcsyt? – augusztus 19-én megjelent írásában Jakab Jenő olvasótársam, és ugyanígy fejezi is be gondolatmenetét. Számomra viszont a záró kérdés, a rávezető mondattal együtt megejtő naivitást sugall: „Egyszer azt fogják mondani Matolcsynak, hogy kész, vége, mehet nyugdíjba. Vajon akkor mit fog csinálni?” Szerintem Jakab úr éppolyan jól tudja a választ, mint a lap minden olvasója. Bár testőrségéről talán le kell mondania, a gazdaságtörténet legdicstelenebb figurája remekül fogja érezni magát a hivatali működése idején (igencsak érdemtelenül) összeharácsolt sokmilliós vagyonkájának köszönhetően, amelyhez a Gazda talán némi kiegészítést is megszavaztat az ilyesmire hivatott bólogatójánosokkal…

Kérjük önöket, amennyiben véleményüket megjelenésre szánják, adják hozzá nevüket. Adataikat bizalmasan kezeljük. Az itt megjelent vélemények nem feltétlenül tükrözik lapunk álláspontját.Kedves Olvasóink!
A Vasárnapi Hírek postacíme: 1300 Budapest,
Pf. 231. Telefonszám: (06-1)999-9531.
E számon várjuk olvasóink hívását minden
hétfőn délelőtt 9 és 12 óra között.
Faxszám: (06-1)430-1563.
E-mail cím: levelezes@vasarnapihirek.hu.
Kérjük, leveleiket e címekre küldjék!

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!