A Vasárnapi Hírek 2016. szeptember 24-én megjelent 39. számában megjelent olvasói levelek - Krenner István karikatúrájával.

 
Őszi csúcs... – Nem elég ez a sok népszavazási kampánybeszéd! Még a pártház előtti faleveleket is nekem kell összesöpörni...! KRENNER ISTVÁN rajza

„Ne kockáztassunk!”
Horváthné Szakács Judit, Gönyű
„Szavazzunk nemmel!” Ezzel a plakáttal tapétázta ki kormányunk az országot a célból, hogy megmondja 8 millió 300 ezer embernek, miként kell szavaznia. Ezt nem értem. Az ország 3200 településéből szerintem 200 sincs, ahol migránsokkal találkozhatott a lakosság. Miniszterelnökünk és csatlósai járják az országot és gyalázzák őket. Legutóbb a jászberényi eligazításon az előadók több százezres muszlim áradatról beszéltek, akik tele vannak bűnözőkkel, terroristákkal, Európát készülnek leigázni és muszlimmá tenni. Beszélnek a kötelező kvótáról, amit én úgy ismerek, hogy legfeljebb 1300 embert jelentene. Közben állami kötvényekkel eddig tizenhatezer „bevándorlónk” lett.
Az Országgyűlés elnöke a cigányokat riogatta:
ha a migránsok jönnek, ők elvesztik járandóságaikat. Talán, ha kevesebb stadion épülne, lenne pénz mindenféle ellátásra. Nem tudom, hogy ez az ország mennyit költött a migránsok ellátására.
Amikor tavaly sokan jöttek, én csak rengeteg civilt láttam, akik ingyen munkájuk mellett saját javaikat adták oda, hogy segítsenek enni, inni és tisztálkodni.
Tény, hogy a határvédelem fenntartása sokba kerül, de ott is hallani a dolgozóktól, hogy ellátásukat saját zsebből kell kiegészíteni, mert még vizet sem kapnak eleget.
Hallottam azt is, hogy a háborús Szíriából, aki menekül, az csak Jordániáig vagy Libanonig menekült, onnét már bevándorló.
Nem tudom, országunk vezetői látnak-e képeket a háborús övezetekből, ha látnának, megértenék, mit jelent az, hogy életet menteni. Létrehoztak egy drága helyettes államtitkárságot a keresztényüldözés ellen. A migránsok sok olyan országból is jönnek, ahol nem feltétlenül muszlim mindenki, vannak köztük keresztények is, akik menekülni kényszerülnek.
Kíváncsi lennék arra, hogyan szavaz majd az, akinek valamely rokona 1956- ban „migráns” volt, és a fél világ segítette beilleszkedését egy idegen államban.


Demokráciában megengedhetetlen
Ötvös Béla, Budapest
Üzenem honfitársaimnak, hogy az októberi népszavazás nem róluk szól. Nincs kötelező betelepítés, nincs kötelező kvóta. Ha lenne, akkor a kormánynak és felelős parlamentjének az unió elé kellene állnia, megvédenie érdekeinket és nem a népszavazás mögé bújni.
Ez a népszavazás hatalomról, befolyásról szól. Arról, hogy tesztelje a lakosságot (ismert jelszó az „aki nincs velünk, az ellenünk van”), és tovább mélyítse országunk megosztottságát. Vegyük ehhez a miniszterelnök szeptember 12-i parlamenti felszólalását, amelyben, többek között, a baloldali önkormányzatok választóit riogatta migránsügyben, demokráciában megengedhetetlen módon.
Ez a népszavazás Brüsszel ellen szól, feleslegesen kidobva több milliárd forintot. Különben sem tisztességes muszlimellenes hangulatot szítani, a lakosságban félelmet, gyűlöletet kelteni más népcsoportok iránt.
Ha Európa a világhatalmakkal közösen nem tudja megoldani, kezelni ezt a világméretűvé duzzadó népvándorlást, akkor jöhetnek a V4-ek a KGST-vel, a Varsói Szerződéssel, a történelem ismétlésével.


Nem a gyűlöletkeltés a megoldás
Suba László, Orosháza
Bölcs nagyvezérünk kijelentette, hogy 2010 és 2014 között forradalmat csináltak.
Lehet benne némi igazság. Uralkodásuk elején ugyanis még diszkréten, csendben irányították át a közvagyont magánvagyonná. Talán még el is pirultak szégyenükben és álmukban, hiszen mertek nagyot álmodni.
Tudta? Amióta forradalmasították a korrupciót, a közvagyon honosítását, különböző törvényeket stb., azóta a gyűlölet- és zűrzavarkeltést gátlástalanabbul, arrogánsabban teszik. Abban a tudatban, hogy övék a teljes hatalom.
Tudta? Az olaszországi földrengés után az ott lévő migránsok minden agitálás nélkül segítettek a romok eltakarításában.
Erről a közmédia aljas módon mélyen hallgatott. Nehogy már ne utáljuk annyira a migránsokat! Tudom, az sem jó, hogy ennyien jönnek, de szerintem nem a gyűlöletkeltés, hanem a teljes európai összefogás a megoldás.
Hosszasan lehetne még sorolni a rengeteg segítséget és jótettet a Fidesz részéről (a rosszat a szocikról, az elmúlt nyolc évről), de nincs értelme, mert nem változik itt semmi. A harmatgyenge ellenzék se sokkal különb, csak nincs náluk a kincses kamra kulcsa, így inkább elvitorlázgatnak a Fidesz farvizén.
Amíg a civil lakosságot szinte csak az internet (amiért képes tüntetni) érdekli jobban a saját sorsa alakulásánál, addig csak rosszabb lesz.
Tudja? Ha nem erősödik az érdeklődésünk saját sorsunk iránt, 2018-ban már nem kell szavazni, mert nem lesz mire.
Tudja? Egy göröngy nem sok, de annyi sem marad a közvagyonból, és a vaddisznó is út(vadcsapás)díjat fizet majd a nagyságos Derült Égből felelős államtitkár úrnak.


Miért éppen a cigányok?
Békesi Dániel, Budapest
Aki látta és hallotta a jászberényiek találkozását Kövér László házelnökkel és Pócs János fideszes képviselővel, megértette, hogy a kvótanépszavazáson nem babra megy a játék. Megtudhatta, hogy a migránsok veszélyt jelentenek a „jászberényi lányokra”, és miattuk ugorhat a romák segélye. Pedig a nagyurak megmondták, hogy „a migránsoknak több pénzük van, mint tíz jászberényi bankszámláján”. Eltelt néhány nap, és maga Lázár János miniszter is „belépett” a migránsellenes kampányba. Egy nap alatt négy faluban megfordult és fórumokat tartott.
Elmondta, ha nem lesz erős a népszavazás, „migránsok százezrei jöhetnek Magyarországra”, és azzal folytatta (kérem, figyelni!), hogy „hatszáz éve élünk együtt cigányokkal, akiknek nem tudtuk megoldani a problémáit”. Kijelentette, hogy Európa minden országában egységesen 300-500 euróval kellene a migránsokat segíteni, miközben hazánkban „aki bajba kerül, roma vagy más hátrányos helyzetű, csak húszezer forintot kap”.
Olvasom, hallgatom ezeket a szavakat, azt, hogy mekkora félelmet kelt a cigányság körében kormányunk ezekkel a kapitális hazugságokkal, és nem hiszem el, hogy ilyesmi ma, Magyarországon megtörténhet.
Még ebben a szituációban sem hagyják nyugton a romákat, itt is ki akarják játszani a cigánykártyát. Ijesztgetnek, fenyegetnek csak azért, hogy ezek a szerencsétlen emberek menjenek szavazni a kormány útmutatási szerint. Ez már rég nem demokrácia, ez félelemkeltés. A szónokok drága limuzinokkal járják az ország legszegényebb falvait és azt harsogják, ha „véletlenül” nem olyan lesz az eredmény, ahogy a kormány akarja, jaj lesz a cigányoknak. Pedig ők is magyar emberek, magyar állampolgárok. Egy bajuk van: nem annyira gazdagok, mint a kormány pribékjei.


Kiszállok belőlük
Rehák József, Szeged
A Tanítanék! mozgalom egyik jeles vezetője elmondta, hogy az elmúlt két választáson a Fideszre szavazott és egyébként sem tartja kívánatosnak a baloldali győzelmet. Talán, sok pedagógus társával együtt, nem tudják megbocsátani az ötvenszázalékos béremelést. Ezek szerint az oktatással kapcsolatos problémákon túlmenően egyetért a regnáló kormány ténykedésével. Tehát helyesli a jogállam leépítését, benne az igazságszolgáltatás maga alá gyűrését, a mértéktelen korrupciót, a választási rendszert és annak működtetését (akár a kopaszokkal is), a közelállók gyors gazdagodását, a szegények üldözését és további leszakadását, az egészségügy tönkretételét. Egyetért a kormány külpolitikájával, melyben harcol Európa, Amerika, Soros és a pápa ellen, nem fogadja el a liberális demokráciát, mert neki példaképnek és követendőnek Moszkva és Ankara kell, és evvel jó úton van ahhoz, hogy kivezesse az országot a demokratikus államok közösségéből.
Mindezek ellenére nagyra kell értékelni azt, amit Pukli István eddig tett és tenni akar a magyar oktatás és a pedagógustársadalom érdekében. De úgy gondolom, hogy az eddigi mozgalmi munkában több segítséget kapott a baloldali érzelmű polgároktól és a jövőben is tőlük várhat több támogatást. A magam részéről sok sikert kívánok nekik, de a jövőben már nem veszek részt a mozgalomban.

Kérjük önöket, amennyiben véleményüket megjelenésre szánják, adják hozzá nevüket. Adataikat bizalmasan kezeljük. Az itt megjelent vélemények nem feltétlenül tükrözik lapunk álláspontját.Kedves Olvasóink!
A Vasárnapi Hírek postacíme: 1300 Budapest,
Pf. 231. Telefonszám: (06-1)999-9531.
E számon várjuk olvasóink hívását minden
hétfőn délelőtt 9 és 12 óra között.
Faxszám: (06-1)430-1563.
E-mail cím: levelezes@vasarnapihirek.hu.
Kérjük, leveleiket e címekre küldjék!

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!