A Vasárnapi Hírek 2015. 25. számában megjelent olvasói levelek - Krenner István karikatúrájával.

 
Parlamenti egészségügyi vitanap – Itt a helyszínen is láthatják, képviselőtársak, hogy ez nem ördögűzés, hanem politikai homeopátia... KRENNER ISTVÁN rajza

Nemzeti konzultáció
Horváthné Szakács Judit, Gönyű
Nem számolom, hányadik „nemzeti konzultációt” nyomják le a nemzet torkán, de irreálisan sok pénzt költöttek rá, az biztos. Ilyenkor szoktam kalkulálni, hogy az ablakon kidobott pénz mire lenne jó. Egészségügy, oktatás, szegénység és még folytathatnám a sort. Legutóbbi ötletük a bevándorlás témakörét taglalja. Nem tudom pontosan, mik a kérdések, mert úgy látszik, én már feketelistán vagyok, tekintve, hogy az összes bárgyúságot visszaküldtem a feladónak. Nem kaptam meg a csodás kérdéssort. Hallom az öntelt kormány információit, miszerint négyszázezer ember válaszolt nekik. Ez a nyolcmillió levél pontosan öt százaléka. A válaszok természetesen Orbán Viktort igazolják. Várható volt, hogy a hithű fideszesek válaszolnak. Eszerint mindenkit vissza kell küldeni oda, ahonnét jött. Orbán úr a magyarországi kivándorlást úgy kommentálja, hogy az EU-ban szabad a munkavállalás.
A magyar kivándorlók tipikus esete a „gazdasági ki/bevándorlók”-nak, mert politikai üldözöttnek még nem mondhatók. Nem tudom, Orbán mit tenne, ha a kb. ötszázezer kivándorlót visszaküldenék.
Ez rontaná a foglalkoztatási statisztikákat, mert a kinn dolgozókat is jó szokásuk a belföldi foglalkoztatottak közé számítani. Kormányunk büszke keresztény voltára. Én ateista vagyok, de úgy gondolom, hogy a keresztény erkölcs egymás segítését a legfontosabb feladatai között tartja számon. Elgondolkodtató, hogy ha egy család mindenét hátrahagyva menekül, akkor jó oka van rá. Nem ingyenélők akarnak lenni választott új hazájukban, hanem dolgozni. A magyarok sem segélyért mennek külföldre, hanem munkáért. A magyar állam azonban saját állampolgárait sem tudja munkával ellátni. Engem megrendít a gyerekeit vonszoló „bevándorló”, aki egy jobb élet reményében indul útnak.
Becsüljük őket!

Forgatókönyv és leosztás
Csernus Károly, Göd
Mindenki „húú”-gat, szörnyülködik, illetve kajánkodik – pártállástól függően –, hogy miket is mondott a kedves vezető főminisztere, a sármos Lázár János a közelmúltban Szekszárdon, egy építészeti fórumon(!), ahol egyébként váratlanul(!) jelent meg. Ilyeneket: riasztó állapotban van az állam, túlszabályozott és értelmetlen bürokrácia van Magyarországon, mély változásokra van szükség stb. Mindezt ráadásul rá jellemző álszerénységgel, még önmagát is „megróva” azzal adta elő, hogy ő közismerten vakmerő típus.
Megáll az ész! Hát nem látja senki épeszű profi most sem, hogy ez az egész előre megírt forgatókönyv, a kedves vezető, a Gazda forgatókönyve szerint zajlott?
Ha a Lázár szájába adott, egyébként igen súlyos megállapítások igazak – a lényeg, hogy lehetnek akár azok is –, akkor nem egy miniszter, nem egy vidéki építészeti fórumon váratlanul megjelenve mondja el, hanem a parlamentben adja elő maga a miniszterelnök. Ezzel az erővel egyébként akár Mészáros Lőrinc mangalicatelepének avatóján is elmondhatta volna főminiszter urunk a mondókáját, a hivatalosan meghirdetett helyi programhoz ugyanannyi köze lett volna, mint Szekszárdon, legfeljebb a hallgatóság IQ-átlaga különbözött volna valamelyest, azonban ez nálunk úgysem számít. Minthogy Orbán Viktor ilyesmit felvállalni és előadni a megfelelő fórumon közismerten gyáva, rábízta szerencsétlen miniszterére a kellemetlen megállapításokat és előrejelzéseket.
Aki pedig valószínűleg azzal a hátsó szándékkal vállalta ezt, hogy ez egyszer még jól jöhet neki. Hiszen Pozsgay elvtárs (most fideszes főtanácsadó) is „bevallotta” a minap, több mint 50 év távlatából, hogy sohasem volt kommunista és aktívan és folyamatosan – mint MSZMP KB-tag és államminiszter – belülről bomlasztotta az akkori rendszert.

Mi jöhet még?
Frenkel Eszter, Szeged
Tudom, hogy a téma, ameddig létezik legalább egy antiszemita, mindig örökzöld lesz. Azt is tudom, hogy a zsidókérdés némelyik honi embernek épp olyan szükséges, mint a levegő. Legyen, semmi kifogásom, ezen én változtatni nem tudok.
Olvastam a milliárdos Széles Gábor hivatalos oldalán, tele van vele a Google, hogy ez az úr átvette a nemzetiarcvonal. net cikkét, amit megosztott kedves olvasóival. „Arról van itt szó, hogy »érdemes elgondolkodni azon«, miből kelnek útra a primitív kannibálok egy olyan országból, ahol azt sem tudják, merre van Európa.”
Nem lehet folytatni ezeket a sorokat, nem kívánom ezt a sorsot sem a nemzeti arcvonalnak, sem Szélesnek, de az utolsó szavak megdöbbentettek. Megtudtam, hogy mindehhez köthető „a nemzetközi zsidóság, a szélsőséges cionista szervezetek, akik ott állnak a háttérben”.
Értem, hogy minden zsidógyűlölő a zsidótémára úgy reagál, mint amikor patkányt talál a vasárnapi húslevesben. Tudom, hogy szerencsétlen embereket kannibálnak csak a nagyon neveletlen csőcselék tudja gúnyolni. De azt mégsem tudom megérteni, hogy meddig lehet egy demokratikus országban, kemény büntetés nélkül, állandón zsidózni. Még akkor is, ha a szövegeket átvevő úr milliárdos nagyvállalkozó.

Van egy javaslatom
Popovics Lászlóné, Beregszász
Kedden, kora reggel hallgattam a magyar állami rádió Határok nélkül című adását. Megint arról volt szó, hogy a magyar kormány kórházat szeretne építeni Nagyvárad mellett, ahol a Királyhágó melléki református egyházkerületnek van saját földterülete, amit a kórház építésére szánnak. Az egyházkerület képviselője elmondta, hogy a területet ők adják, de a pénzt az építésre a magyar kormány. A riporter rákérdezett, hogy mennyibe fog ez kerülni. A válasz: az építési rész 3,5 milliárd, a berendezés még 1,5 milliárd, összesen 5 milliárd forint. Arra a kérdésre, hogy honnan lesznek itt orvosok, egyéb személyzet, a riport alanya nem tudott pontos választ adni.
Az adás után elgondolkodtam. Miért van szükség Nagyváradon új kórház építésére?
Ha már segíteni akarnak a határon túli magyar embereknek, akkor jobb lenne rendbe tenni és modernizálni a nyíregyházai Jósa András kórházat, ahol, saját tapasztalatomból tudom, sok kitűnő szakember dolgozik. Nyíregyháza nem fekszik messze az ukrán, a szlovák és a román határtól, kitűnő a közlekedés, és mi, határon túli új magyar állampolgárok, örömmel vennénk, ha ilyen lehetőséget kapnánk gyógykezelésre. Romániában építeni új kórházat, szerintem, kidobott pénz. Ha a magyar kormánynak van fölösleges pénze, akkor hajrá! De nem csak Erdélyből áll a magyarság.

Nincs más dolguk
Munkácsi Tibor, Sárospatak–Budapest
Múlt szombaton, a legnagyobb hőségben pártja felhívására a Budapest Kongresszusi Központ bejáratánál megjelent egy kis csoport Fidelitas-tag. Az épületben az európai baloldal tartotta a kongresszusát. Mi lehetne más feladata a Fidelitas ifjú titánjainak, mint hogy megzavarják a kongresszust, és követeljék, hogy bontsák fel Gyurcsány Ferenc uniós szerződéseit?
Tudjuk, hogy a Fidesz sleppjei másra nem képesek. Jó lenne, ha megértenék, hogy az egész cirkusz, amit ott rendeztek, semminek nevezhető. Böröcz László, az elnökük kijelentette: az Európai Uniónak az az érdeke, hogy semmiképpen ne keveredjen a burkolt pártfinanszírozás gyanújába a Gyurcsány-ügy. Épeszű ember, aki azon a délelőttön véletlenül arra járt, láthatta, hogy a Fidesz ifjú gárdájának még az sem számít, ha az emberek kinevetik őket, a „harcosokat”.
Nagyon sokan nem felejtettük el, hogy a Fidelitas vezetője, Böröcz László még márciusban bejelentette, „provokátorfigyelő csapatot alakítanak”, mert tudni szeretnék, hogy kik azok a baloldali provokátorok, akik szét akarják verni a Fidesz rendezvényeit. Ezért nem is nagyon csodálkoztam, hogy ezek az emberek megjelentek a Kongresszusi Központ bejáratánál. Úgy néztek ki, mint a bohócok a porondon. Csak hogy ez az olcsó produkció senkit sem érdekelt.

Kérjük önöket, amennyiben véleményüket megjelenésre szánják, adják hozzá nevüket. Adataikat bizalmasan kezeljük. Az itt megjelent vélemények nem feltétlenül tükrözik lapunk álláspontját.Kedves Olvasóink!
A Vasárnapi Hírek postacíme: 1300 Budapest,
Pf. 231. Telefonszám: (06-1)999-9531.
E számon várjuk olvasóink hívását minden
hétfőn délelőtt 9 és 12 óra között.
Faxszám: (06-1)430-1563.
E-mail cím: levelezes@vasarnapihirek.hu.
Kérjük, leveleiket e címekre küldjék!

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!