Íme, a hét képe, a hét meglepetése, a hét száma. A hét mondata Kósa Lajosé, a hét bravúrja pedig, nem először, a köztévé híradójáé.

 
A hét képe

A hét képe

Ehhez igazából nem is kellene semmilyen kommentár. De annyit azért elárulunk: a kiváló kötet 2010-ben jelent meg. Folytatása, a néhány hete kapható Út a győzelemhez már eredeti áron is csak 3000 forintba kerül, ki tudja, négy év múlva mennyit kérnek majd érte… (A fotó ezen a héten készült, Budapesten.)

A hét meglepetése

Ilyen is rég volt már: kilépett egy önkormányzati képviselő a Fideszből. Borbás János ezentúl függetlenként folytatja a munkát Komlón, mostantól azonban nem személyeknek és érdekcsoportoknak akar kedvezni, hanem a közjóért tevékenykedik majd. Más is ütött némi rést a pajzson: Marton Zsolt, Szombathely fideszes alpolgármestere 14 év után vonul vissza a politizálástól, bár októberig még kihúzza, ám aztán (saját szavaival) merőben új, annál izgalmasabb szerepben fog visszatérni. Erről sokat még nem árult el, úgyhogy izgatottan várjuk, hogy a finom ételek iránti elkötelezettségéről híres politikus vajon fakanalat ragad-e. Addig is érdemes saját gasztro-oldalát (Egyél jót) böngészni, remek receptek találhatóak rajta!

A hét száma 8,8 milliárd dollár

– ekkora a vagyona a világ második leggazdagabb magyar születésű emberének. Péterffy Tamás 1944-ben, a bombázások idején született Budapesten, majd a hatvanas években a műszaki egyetem elvégzése után az Egyesült Államokba disszidált. Annak ellenére, hogy egy szót sem beszélt angolul, remekül feltalálta magát a számára idegen környezetben, és egy brókercég megalapításával évtizedek alatt hatalmas vagyont épített fel.
Vállalatának hazánkban is található fejlesztői irodája. (Geo Professional Portfolio Zrt.)

A hét mondata

„A férfi legyen férfi, a nő legyen nő” – mondta a minap Kósa Lajos. Debrecen polgármesteréről kiderült még az is, hogy nem szereti azt az uniszex világot, amelyben a férfi és a nő felcserélhető, annak pedig kifejezetten örül, hogy nincsen férfi műúszás. Mindezt annak kapcsán fejtette ki, hogy megkérdezték tőle: mit szól ahhoz, hogy az új kormányban nincs egyetlen női miniszter sem.

A hé bravúrja

Az úgy volt, hogy volt egy tüntetés hétfő délután a fővárosban, ahol Lázár János miatt tüntettek a népek. Aztán jött az esti Híradó. Természetesen a köztévén, hol máshol? Ahol sikerült úgy beszámolni az eseményről, hogy egyetlenegyszer sem hangzott el Lázár János neve, így az sem pontosan derült ki, miért ment utcára az a sok ember. Illetve némi sugalmazás azért volt: sikerült úgy összevágni az anyagot, hogy néhány bekiabálás (ezek közt például Gyurcsány Ferenc neve) hallatszott. Aztán mindenki gondoljon, amit akar…

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!