PINK - RABOT EGYÜNK VAGY SZABADOT? - A VH szatirikus rovata

A Vasárnapi Hírek március 12-i számának PINK - Politikailag inkorrekt rovata. - Szatirikus összeállításunk szerzői: (FSP), (KISMAG), (SZ. K.), (SZELE) - Szatirikus összeállításunkban a rajzokat GRAFITEMBER, MARABU és WEISZ BÉLA készítette.


Kedves Olvasó! A Vasárnapi Hírektől eddig sem állt távol vezetőink feltétlen tisztelete. Miután a miniszterelnök úr maga jelentette be, hogy „a magyar ember természeténél fogva politikailag inkorrekt”, kötelességünknek érezzük, hogy ezt hétről hétre magunk is bizonyítsuk. Rovatunk, a PINK (politikailag inkorrekt) ezt a célt szolgálja.
 

Költői kérdés
Rabok legyünk, vagy szabadok?
WEISZ BÉLA rajza

 


Szabadságharc
- Lezárattuk a Balkánt, lezárattuk Magyarországot, lezárattuk a Múzeum körutat. Van még valami?
- Táncsics?
WEISZ BÉLA rajza

 


Márciusi idusolás
– Csak óvatosan, főnök! Nehogy elkapja a szónoklat heve, és véletlenül megkérdezze a tömegtől, hogy rabok akarnak lenni vagy szabadok!
MARABU rajza

 

Kérdezik, hogyan lehet még szabadlábon Borbély József apostoli kormányzó, aki pedig napok óta járja Budapestet egy kihangosított autóval, és hol a Rákóczi-indulót bömbölteti, hol azt harsogja, hogy átvette a hatalmat – hát nem látják, hogy bolond?
De hiszen pont azért van szabadlábon. Nem kell az ellenzéknek nagyobb lejáratás, mint egy efféle hangos őrült, nem kell a kormánynak jobb reklám arra, hogy Magyarországon igenis van szólásszabadság, mint ez. Hiszen még a bolondok is kiabálhatnak.
Bezzeg, ha Borbély tanár volna vagy diák, és nem kiabálna, hanem sztrájkolna, tüntetne, azonnal kirendelnék a rendőrséget.
(SZELE)

 

A nyelvújítás kora
Ha valamit ellopnak, ezentúl úgy kell mondani: megszűnt a közpénzjellege.
(FSP)

 

Orbán Viktor megvétózta a brüsszeli megállapodást a menekültekről. Aztán kiderült, hogy mégsem.
Az MTI nem mindenről ad hírt, ami megtörtént, ugyanakkor néha arról is hírt ad, ami nem történt meg. És ez így kiegyensúlyozott tájékoztatásnak minősül.
(SZ. K.)

 

Marad a gyerek, ha játszik
Orbán azt teszi Európával, amit az egyszeri hülyegyerek a játékával: ha nem jön rá, hogyan működik, akkor elrontja. 
(FSP)

 


- Te mi az istennyilát csinálsz, Kálmán?
- MIgrációs válsághelyzet van, bdeszkázom a bejáratot!
GRAFITEMBER rajza

 


Válogatós
– János, most néhány napig legyen láncon a Nárcisz, nem hiányzik, hogy valami firkász kiszagolja, hogy a Szépművészetiből kölcsönzött barokk csendéletek díszítik az ólját!
MARABU rajza

 

Manapság elmondható a magyar értelmiségi átlagcsaládról, hogy csak egy kereső van benne, az is a Google.
(SZELE)

 

A kormány bukása után kéretik a miniszterelnöki hivatalban nem nyitogatni a szekrényeket felügyelet és védősisak nélkül, mert az előrejelzések szerint nem csontvázak fognak kidőlni belőlük, hanem teljes elefánttemetők.
(SZELE)

 

Az Oktatási Hivatal megtalálta Farkas Flórián érettségijét.
Az új felfedezés óriási reményt adott világszerte a jeti- és a Loch Ness-i szörny-kutatóknak.
 (KISMAG)

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!