Az újonnan gründolt Rádió Rock Facebook-oldala 20 ezer lájknál tart, de a kommentelők nem tűnnek elégedettnek. A többség csalódott: az ígéretekkel ellentétben nem kemény rock vagy punk szól, ráadásul sok nóta ismétlődik a kedden elstartolt adón.

Szerintem trotty, fostalicska az egész, hallgathatatlan! – Alig vártam, hogy elinduljon, de ha ez a lagymatag zene lesz rock helyett, akkor marad a CD – Sokan vártuk ezt a rádiót, csapjatok már a lovak közé! Ez az idióta vihorászás… tényleg nem akartok különbek lenni egy átlag magyar kereskedelmi rádiótól?

Rockreggelt mindenkinek, kiabálja a mikrofonba Kovács Áron műsorvezető, Kiss Orsi nagyokat kurjant, Bűdi Szilárd pedig próbál nagyon jókedvű és humoros lenni a kora reggeli órában. Az első napokban valóban nem sok különbség tapasztalható a többi, kereskedelmi adó és a közösségiként, azaz ingyen frekvenciaengedéllyel bíró Rádió Rock között: van betelefonálós játék, kívánságműsor, mindenki tegez mindenkit.

Igaz, magyar dalból több szól (81%), így kapták meg ingyen a Budapesten és 80 km-es vonzáskörzetében fogható frekvenciát. Óránként MTI-hírek szakítják meg a zenefolyamot, amely többnyire popzenéből áll: Katy Perry, Sting, Charlie, Queen, esetleg némi Török Ádám, Piramis, Nirvana, Pink Floyd, AC/DC, Deep Purple. Az első héten élőben zenélt a stúdióban a Zanzibár, az Edda, a Hooligans, a Tankcsapda és Freddie, az Eurovízió idei magyar indulója. A rádió online is hallgatható, de az ötletgazdák országos lefedettséget terveznek. A tulajdonos a Favorit Masters Kft., azaz Németh Gábor (Skorpió, Dinamit), Vörös István (ex-Prognózis) és Andrási Beáta, a Vörös István Produkció ügyvezető igazgatója.

A rádió weboldala lapzártánkkor, azaz az indulás után három nappal még nem üzemelt. A mottó beteljesülése – a rockzene visszakapja azt az elismerést és rangot, amit megérdemel – még odébb van, ugyanis az első néhány nap „legrockosabbja” egy-egy Kalapács-, Lord- és Dinamit-dal, valamint az örökbecsű Steppenwolf-sláger, a Born to be Wild volt.

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!