Íme, a hét képe, a hát ötlete, a hét száma, a hét rossz példája, mondata, kérdése, és a hét nemes gesztusa...

 
Ételosztás a Blahán - Forrás: Vágó Gábor Facebook-oldala

A hét képe
Szombat dél, ételosztás a főváros szívében. Bár a kormány igyekszik senkit sem az út szélén hagyni, úgy tűnik, ennél sajnos ma már jóval több segítségre szorulnak az emberek.

A hét ötlete
George Menougong, a másodosztályban szereplő Mezőkövesd kameruni középpályása 11 év várakozás után megkapta a magyar állampolgárságot. Mindezt egy névváltoztatással is szeretné megünnepelni – mint mesélte, olyan sokat köszönhet klubvezetőjének, Tállai Andrásnak, hogy akár a nevét is szívesen felvenné („egyébként akár Tállai- Molnár György is lehetnék”). Jó is lenne, ha így lenne, ráférne a csapatra egy kis vidámság, hiszen hiába kapott tavaly az államtitkár úr klubja 400 millió forintot az államtól, mégis kiestek az első osztályból.

A hét száma: 420 méter
hosszú lesz csupán minden idők legdrágább magyar útszakasza, 1,9 milliárd forintért építi meg a Közgép (mi más?). A Balatonkilitit az M7-essel összekötő útról van egyébként szó, ennyi pénzért remélhetőleg sok extrát pakolnak majd rá – vagy legalább nem lesz egy hét múlva tele kátyúval.

A hét rossz példája
Szijjártó Péter augusztus végén büszkén jelentette be a Citi Bank vezetői előtt állva, hogy a sok idegeskedés ellenére sem vonulnak ki a külföldi bankok hazánkból. Október közepén a Citi Bank vezetői bejelentették, hogy a sok idegeskedés miatt (egyébként elsőként) kivonulnak hazánkból.

A hét mondata
„A vasárnapi ebédet sem tizenegy órakor tálaljuk, amikor a hús még csak be van panírozva, de nincsen kisütve, mert úgy nem finom, akármilyen mesterszakács is valaki” – mondta Kósa Lajos, amikor a Népszabadság arra próbált rákérdezni, miért nem lehet még tudni semmit arról, vár-e ránk a következő időszakban bármilyen megszorítás. Így kell igazán felcsigázni az emberek érdeklődését.

A hét kérdése
Vajon mi végre működik a fenntartható fejlődés bizottsága, ha olyan témákat nem tart megvitatásra érdemesnek, mint például a Kishantosi Vidékfejlesztési Központ vagy a Kunbaján illegálisan lerakott hulladék ügyét, esetleg azt, hogy miért herdálta el a parlagfű-mentesítésre szánt 1 százalékokat más célra a kormány? A napirendi pontokat egyébként a bizottság fideszes alelnökének, Bencsik Andrásnak a javaslatára törölték.

A hét nemes gesztusa
Hiába szüntette meg tavaly a kormány ezt a fajta juttatást, az Emberi Erőforrások Minisztériuma mégis kifizette vezetőinek a számlavezetési díját. Bár az Emmi most már tévedésre, illetve adminisztrációs hibára hivatkozik, mi szerettük volna hinni, hogy pusztán egy emberbaráti gesztus tanúi voltunk. Sajnos utólag azt is bejelentették: a tévesen átutalt 5895 forintot az érintettek következő havi juttatásából levonják.

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!