"Ügyészség és felettes egyaránt bizonyíték, a rendszer lényegének bizonyítéka. Annak, hogy ebben a rezsimben nincs pardon, ha valaki a felsőbbséget kritizálja – bárkit, akinek a rendszer ad hatalmat, legyen szó ellenőrről vagy tűzoltóról" - olvasható a március 4-i friss Vasárnapi Hírek Szerkesztőségi vélemény rovatában, a "Tekintélytiszteletlenség" című vezércikkünkben, egy friss eset elemzése kapcsán:

 
VH, 2017. március 4.

"Ím, egy életkép a 21. századi Magyarországról. Egy tűzoltóautó sofőrjének édesapja súlyos beteg, hogy ápolhassa, fia fizetés nélküli szabadságot kér, amikor elöljárói nem reagálnak kérelmére, felmond – csakhogy közben beszól a főnökének, ami hibának bizonyul. A férfi sepercen belül a Fővárosi Ügyészség katonai törvényszéke előtt találja magát, a testület „kegyelmet gyakorol”, egy év próbára bocsátja, noha az ügyészség pénzbüntetésre ítéltetné a férfit. És hogy miképp hangzott a beszólás? Nos úgy: „nem vagy te vezetőnek való”."

A "Tekintélytiszteletlenség" című publicisztikát friss lapzámunk 5. oldalán olvashatja.

A Vasárnapi Hírek már szombaton megjelent, és most a nyitva tartó árusoknál a hétvégén és a jövő héten is, péntekig megvásárolható. Előfizetőinknek már szombaton házhoz visszük!

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!