Tereskova kiállításán 57 Orbán-portré került közszemlére, Lévai Anikó meg is vett kettőt az eredeti mellé. A hét képe mellett alább kiválasztottuk a hét hisztijét, a hét nyomozásait, a hét számát - és vitathatatlan, hogy a köztévé szerkesztői eszelték ki a hét tudósítását.

 
Orbán-portréá Tereskova kiállításán - Forrás: Nagy Kriszta Tereskova x-T Facebook oldala

A hét képe
Van az úgy, hogy az ember azt gondolja, Orbán Viktorból egy is sok. Kicsit máshogy látta ezt Tereskova, akinek nemrég nyílt kiállításán egészen pontosan 57 Orbán-portré került közszemlére. És máshogy lehet ezzel Lévai Anikó, a miniszterelnök felesége is, aki két képet is megvásárolt a kiállítottak közül, darabját 57 ezer forintért. Így neki már három Orbánja is van otthon.

A hét hisztije
Kiderült a héten, hogy Lázár János tolmácsával hét nap alatt hozott össze egy kétmillió forintos hotelszámlát. Sokan szerették volna tudni, milyen ügyben járt el Lázár, miközben ilyen drágán szállt meg. Azt ugyan elárulták, hogy a miniszterelnök megbízásából utazott és az ország érdekében találkozott másokkal, sokkal több viszont nem derült ki. Ellenben Lázár olyannyira megsértődött azon, hogy egyesek az ő tevékenységére kíváncsiak, hogy inkább visszafizette a közkasszába a kétmilliót. Ennél egy fokkal kevésbé lett volna nevetséges az eset, ha simán elmondja, milyen ügyben járt-kelt.

A hét nyomozása I.
Nem sikerült kideríteni, ki lopta el a fákat egy erdőből. Abból az erdőből, amely Orbán Ráhel sógornőjének, Tiborcz Eszternek a két szántója közt terült el. A Népszabadság munkatársának ugyan sikerült lefényképeznie azt a traktort, ami a feldarabolt fákat (hogy még nagyobb legyen a córesz, nem is akármilyen fákat, hanem igazi hungarikumokat, vagyis akácot) szállította el. Az ügyet végül a Nemzeti Nyomozó Iroda vizsgálta. És bár még nem bukkantak a tolvajok nyomára, de reménykednek benne, hogy megtalálják őket. Kis segítség: az ominózus traktor felbukkant egy, mára méltán híressé vált fotón is. Azon, amelyen Orbán Ráhel és Tiborcz István telepedtek meg, esküvőjük alkalmából.

A hét nyomozása II.
Becsületsértőnek ítélt cikkek miatt tett feljelentést ismeretlen tettes ellen a Miskolci Járási Ügyészségen Bernáth Attila és Halmai Gyula, a Miskolc Holding két volt vezetője és Simon Gábor, az MSZP miskolci elnöke. A cikkek a miskolci Tövis című kampánylapban jelentek meg. A rendőrség most kénytelen volt meghosszabbítani a nyomozást, ugyanis nem sikerült kideríteniük, ki követte el a cikkeket. Ami furcsa, mert a lapban a következő olvasható: „Kiadó: Fidesz Miskolci Szervezete. 3525 Miskolc, Kossuth utca 16.” Talán ezen a nyomon el lehetett volna indulni.

A hét száma 491 milliárd
– ennyi pénzt nyert 2013-ban a Közgép Zrt. közbeszerzéseken. Simicskáéknak jól telt a tavalyi év: 4,1 milliárdot vettek ki osztalékként a cégből. Megéri tehát az államnak dolgozni.

A hét tudósítása
A köztévé olyan hihetetlen horderejű eseménynek értékelte a Bilderberg-találkozót (amelyen befolyásos üzletemberek, politikusok és tudósok vesznek részt, és amelyre idén Bajnai Gordont is meghívták), hogy egészen Dániáig utaztattak egy riportert, hogy a helyszínről tudósíthasson. A semmiről, ugyanis a találkozó zárt ajtók mögött folyt.

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!