Raskó György agrárközgazdásszal, vállalkozóval, a rendszerváltás idején aktív politikussal beszélgettek munkatársaink, Kövesdi Péter és Nagy B. György.

 
VH, 2017. szeptember 16.


Raskó György élesen fogalmaz:
- Nem kér sem Botkából, sem Gyurcsányból: a baloldal válsága tudatosította benne, hogy nincs mese,
szükség van egy új erőre
- Támogatja a Momentumot, de nem kényszeríti rá akaratát – korainak tartja, hogy harmincéves fiúk emelkedjenek miniszterré
- Úgy számol, ha minden ellenzéki párt (a Jobbik is) egyeztet az egyéni választókerületekről, akkor bukik a kormány

A 2018-as választásokkal kapcsolatban Raskó György egyebek mellett kifejti:
„– Kormányváltásra akkor lenne a legnagyobb esély, ha az MSZP feloszlatná magát.”

A szocialistákat „Teljesen hiteltelen társaságnak” minősíti, „nem látja vezető politikusaiban
az őszinte kormányváltó akaratot”. Botka László miniszterelnökjelöltet „teljesen alkalmatlannak látja.”

Raskó szerint, ha a szocialisták nem vállalkoznak az önfeloszlatásra, ami elég valószínű, akkor legalább „össze kellene fogniuk a DK-val, közös listát állítaniuk. És sem Botka Lászlóval, sem Gyurcsány Ferenccel nem lenne szabad kísérletezniük, hanem egy köztiszteletnek örvendő baloldali személyt kellene miniszterelnökjelöltnek állítaniuk.”

Úgy látja, 2018-ra a teljes ellenzéknek együttesen van esélye a kormány leváltására: ha „az egyéni körzetekről teljes konszenzus van, akkor a Fidesz nem nyerhet.” Munkatársaink kérdésére: „– Jól értjük: választási győzelemre készül?” - határozott „igen” a felelet.


Az interjú, „Mindenkinek kutya
kötelessége” címmel

a friss VH-ban jelent meg. A címben kiemelt kötelességről így nyilatkozik a hosszú interjúban:
„Úgy gondolom, most mindenkinek, aki teheti, kutya kötelessége csinálni valamit, mert rossz irányba megy az ország: életképtelen, versenyképtelen, a mindenkori hatalomtól függő „alattvalói” társadalmi rend formálódik. Magyarországnak egy erősen tudásalapú, exportorientált, a közös piacok adta lehetőséget kihasználó gazdasági modell felelne meg. Ehelyett egy üzenetében nacionalista, gyakorlatában bezárkózó gazdaságot épít a kormány.”

A Vasárnapi Hírek már szombaton megjelent, és következő lapszámunk megjelenéséig megvásárolható. Előfizetőinknek már szombaton házhoz visszük!

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!