A "Világló részletek" megjelenése kapcsán Nádas Péter-interjú olvasható a friss Vasárnapi Hírekben.

 
VH, 2017. 14.

Munkatársunk, Rácz I. Péter bevezetője szerint:
"Korszakos alkotás Nádas Péter új, kétkötetes könyve, amely Világló részletek címmel jelent meg a héten. Az 1200 oldal az író tudatának kialakulását követi nyomon – ennek révén egyszerre család-, társadalom- és politikatörténet, valamint vallás- és ideológiakritika is, megannyi megkapó személyiséggel és emberi viszonnyal, s imponáló tárgyi ismerettel. Az emlék- és tudatiratok kapcsán a szerzőt kérdeztük."

A beszélgetésben Nádas Péter elmondja:
"...ez semmiképpen nem egy életregény. Talán csak abban az értelemben, ahogy az olvasók szokták a fülembe súgni, amikor szignáltatják a könyvet: Író úr, az én életem is kész regény, ha nekem is lenne időm, mint magának, akkor már rég megírtam volna. Ez egy nagyszerű mondat, nagyon szeretem: én mint időmilliomos. Maga a mondat közhely, de ami mögötte van, az valós állítás. Minden személyiség másmilyen, nem vagyunk összetéveszthetőek, mindenkinek van egy speciális életsorsa, ami nagyon érdekes, megörökítésre méltó."

Az interjú "Megfosztva a képzelettől" címmel olvasható a friss VH-ban.


A Vasárnapi Hírek már szombaton megjelent, és a hétvégén, valamint a jövő héten is, péntekig megvásárolható. Előfizetőinknek már szombaton házhoz visszük!

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!