"Mindig a műnyúl nyer" címmel írt érdekes riportot lapunk friss számába az agárversenyekről, agárfajtákról, az agarazás és agarászás történetéről, hagyományairól munkatársunk, Szücs Gábor.

 
Mindig a műnyúl nyer - Riport - Fotó: Mitruczky Kinga

A képes riport a friss Vasárnapi Hírekben olvasható.

Ajánlónkban egy részletet emelünk ki a szerző és az agarasok tiszteletbeli elnöke, dr. Miklós Levente beszélgetéséből:

 "Spanyolországban, Olaszországban, Írországban, az Amerikai Egyesült Államokban, Kanadában, Mexikóban, Ausztráliában, no és a sport szülőhazájában, Angliában üzemszerűen zajlanak a profi, pénzdíjas versenyek. A legjelentősebb viadalok első helyezettjei tízmilliókat érnek, hiszen egy versenyről akár százezer eurót (30 millió forintot) vihet haza, ehhez képest a világbajnokra ráterített győzelmi takaró – ennyi a győztes díja –, lássuk be, megmosolyogni való… Ám a hatalmas pénzek mögött egy kemény és kegyetlen világ működik. Itt is létezik a doppingolás, sőt – elég nehéz ezt megmondani – a profik minden olyan kutyát, amely befejezte versenypályafutását, és nem olyan jó, hogy tenyésztésbe fogják, egyszerűen kiirtanak. Nem hoz hasznot, minek éljen… Ez azt jelenti, hogy a fogadásos fajtában évente 100 ezer, 4-6 éves agarat ölnek meg, amit épeszű ember nehezen visel el. Ezért nem engedélyezi a kutyások nemzetközi szervezete (az FCI) a fogadást. A mi agaraink velünk együtt öregednek meg, s életük végéig szeretjük őket, ahogy kell."

 

A "Mindig a műnyúl nyer", Szücs Gábor riportja az agusztus elsején megjelent és a hétvégén végig kapható Vasárnapi Hírekben olvasható.
A Vasárnapi Hírek már szombaton megjelent, és a nyitva tartó árusoknál vasárnap is megvásárolható. Előfizetőinknek már szombaton házhoz visszük!

Címkék: Ajánló, Riport, Fókusz

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!