Kizárólag lapunknak nyilatkozott Angelina Jolie életrajzírója, Andrew Morton, az Angelina című könyv szerzője a színésznő betegségéhez való hozzáállásáról és döntéshozatala nehézségeiről.

 
Andrew Morton Angelina című életrajzi kötete a Geopen Könyvkiadónál jelent meg 2011-ben.

– Hogyan állt, áll hozzá Angelina Jolie a saját szépségéhez, szexuális vonzerejéhez?

– Sosem tartotta magát különleges szépségnek, és mindig úgy érezte, hogy a külsejével kapcsolatos vélemények elvonják a figyelmet arról, hogy milyen ember ő valójában. Külső adottságait ügyes módon arra használta, hogy nagy filmszerepekhez jusson, így nyílt lehetősége arra, hogy bevételéből a számára fontos alapítványokat támogassa.

– Mennyire lehetett nehéz számára ennek a döntésnek a meghozatala? A félelem vagy az erő motiválta inkább a döntését?

– Ahogy bármely nő esetében, számára is igen nehéz volt, hiszen pontosan érezte a döntése bonyolultságát és a súlyát. Angelina rengeteg időt szánt a lehetőségek átgondolására, a legjobb megoldás megtalálására törekedett, és a félelem egyáltalán nem játszott szerepet végső elhatározásában. Ugyanakkor ez a vívódás egyáltalán nem látszott rajta. A kecsesség és feltűnésmentesség, ahogyan viselkedett ebben az időszakban, tovább növelte a rajongótáborát.

– Nyilván nagymértékben befolyásolta a döntését az, hogy végigélte édesanyja küzdelmét a rákkal. Könyvében is említi, hogy szoros kapcsolat és sok hasonlóság volt közöttük. Netán attól félhetett, hogy a sorsuk is közös lesz?

– Végig az édesanyja mellett állt, egész betegsége alatt. Nemcsak lelkileg, hanem anyagilag is támogatta, ő fizette a kezelését, átmeneti gondozását, valamint a hotel számláit is. Igazán szoros lelki kapcsolatban állt édesanyjával, mentalitásukban, gondolkodásukban is nagyon hasonlóak voltak. Ám ha nem lettek volna közeli viszonyban, a géneket akkor sem lehet megváltoztatni, fiatal korától tudja, hogy foglalkoznia kell ezzel a kegyetlen ténnyel.

– A hírekből úgy értesülhettünk, hogy Brad Pitt édesanyja beszélte rá tavaly év végén a génvizsgálatra. A műtéttel kapcsolatban is hasonlóan támogatta Angelinát?

– Brad Pitt édesanyja, Jane Etta egy igazán törődő, határozott nő, aki mindenben támogatta menyét. Számos alkalommal viselte gondját unokáinak, vásárolt, főzött nekik. Igazi támaszt nyújtott menyének e vészterhes időszakban.

– Hogyan viseli a színésznő a bejelentése körüli hisztériát?

– Diana hercegnőhöz hasonlóan, Angelina is tudatában van annak, hogy személyiségével sok jó dolgot tehet a világban, rengeteg embert ösztönözhet egy jobb, egészségesebb, boldogabb élet élésére. Bizonyosan reményről, segítségről és támogatásról szóló levelek milliói fogják elárasztani, és nők garmadáját bátorítja majd arra, merjenek szembenézni problémáikkal – és pontosan ez volt a célja azzal, hogy kiállít a világ elé a történetével.

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!