Valószínűleg nem dobja magát hanyatt a kormány a meglepetéstől, de a „tanársztrájk” következtében egyre többen elégedetlenek vele: míg januárban még az emberek 35 százaléka szerette a kabinetet, most ez az arány mindössze 31 százalék. És bizony a fideszesek között is ugyanúgy kitelik a hatalom becsülete, ahogy az ellenzéki szimpatizánsok között.

  <h1>Melyik pártra vagy szervezetre szavazna a következők közül? - Publicus-mérés, 2016. február 9-11.</h1> <a href='/files/public/temp/Mktjrume_2_600x806.png' target='_blank'>infografika</a>
  <h1>Melyik pártra vagy szervezetre szavazna a következők közül?</h1>-

Melyik pártra vagy szervezetre szavazna a következők közül? - Publicus-mérés, 2016. február 9-11.

infografika – Kép 1/2

Nem véletlen, hogy a Fidesz népszerűsége is 1 százalékkal mérséklődött – ez egyébként azt jelenti, hogy meglévő támogatói közül mintegy 80 ezer embert veszített el. Az elégedetlenségen a Jobbik kapitalizált, ugyan párthívei nem sokasodtak, de legalább népszerűségvesztése megállt, így tartja a decemberi szintet.

Viszont az ellenzék egyelőre nem profitál az egyébként politikamentesnek hirdetett protestálásból – a szocialisták a decemberi izmosodás után megakadtak 11 százalékon. Veszteni egyedül a DK vesztett népszerűségi pozíciójából: Gyurcsány pártját most 1 százalékkal kevesebben szeretik, mint egy hónapja.A kutatás módszere:
A válaszadók a kérdőív kérdéseire telefonon válaszoltak 2016. február 9–11. között. A nem, életkor és iskolázottság szerint reprezentatív mintába 1000 fő került. A teljes mintában a mintavételi hiba +/–3,1 százalékpont.

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!