"DR: HEGEDŰS: Van olyan barátom, aki hazajött, megpróbálta, másfél évig bírta, aztán visszament. ... Az előbb megmutattam önnek a mosdót. Látta, ugye? VH: – Gyönyörű, tiszta, ízléses. Minden magánrendelőben ilyen, semmi különös. DR: HEGEDŰS: – Biztosan járt már olyan kórházban vagy rendelőben, ahol nemhogy papír, de szappan se volt a vécében.…és nem vonatállomásról, hanem kórházról beszélünk, ahol a higiénia a legfontosabb követelmény! Én sarkítva azt mondom: kezdjük a vécénél! Nagyon sok állami kórházban a betegek és a kollégák sem tudnak rendesen kezet mosni. Nincs elég fertőtlenítő a kórtermekben. Semmelweis Ignác országában! És csodálkozunk, hogy sok a fertőzés?"

 
dr. Hegedűs Zsolt ortopédsebész, csípő- és térdspecialista - Fotó: Üveges Zsolt

Az új rezidens-szakszervezetben szerepet vállaló orvos szerint most kell és most lehetne is nagyot lépni a magyar egészségügyben.

Az interjúban dr. Hegedűs Zsolt sok egyéb részlet mellett a kórházi fertőzésekről (MRSA-húsevő baktérium-fertőzésekről) is elmondja véleményét:
"Amikor idehaza kiderült, hogy nőtt az úgynevezett MRSA-fertőzések száma (lásd kiemelt írásunkat), három évre titkosították az adatokat. Így is lehet, de – mondjuk úgy – nem célravezető."


Kövesdi Péter interjúja dr. Hegedűs Zsolt ortopédsebésszel, csípő- és térdspecialistával a január 30-án megjelent friss Vasárnapi Hrekben olvasható. - Kezdjük a vécénél! - Hálapénz, titkos fertőzési adatok – a magyar egészségügyi rendszer menthetetlen. - A változásokat azzal kell kezdeni, hogy Semmelweis Ignác országában újra meg kell tanulni kezet mosni. - Nincs tovább, most kell lépni – állítja dr. Hegedűs Zsolt, aki hosszabb angliai praktizálás után tért haza, és alelnöke lett a rezidensek és szakorvosok szakszervezetének.


"Kezdjük a vécénél!" Kövesdi Péter beszélget dr. Hegedűs Zsolttal a friss VH-ban.
A Vasárnapi Hírek már szombaton megjelent, és a nyitva tartó árusoknál vasárnap is megvásárolható. Előfizetőinknek már szombaton házhoz visszük!

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!