"A nyomor tartja fenn Farkas Flóriánt" címmel jelent meg interjú Setét Jenő ismert roma polgárjogi aktivistával a Farkas Flórián és társai lelepleződése kapcsán kialakult helyzetről.

 
 

Setét Jenő kifejti, hogy óriási a baj: "Miközben tudjuk, hogy 2020 után nem lesznek érdemi forrásaink, és több mint ezer cigánytelep marad aszfaltozatlan utakkal, alapvető infrastruktúra nélkül. Amíg csak a botrányok látszanak, nem foglalkozunk azzal, hogy a közpénzből finanszírozott magyar szakiskolai rendszer (ide terelték a cigány fiatalok 80 százalékát), funkcionális analfabétaként, piacképtelen szakmákkal bocsájtja ki a jövő közmunkásait."

Ehelyett a fenyegető probléma helyett a sikkasztási ügyekkel kell foglalkoznunk,amelyek "azt a célt is kiválóan szolgálják, hogy a roma közösség ne szóljon bele például az uniós támogatások elosztásába, inkább az ilyen pitiáner csalók ügyeivel legyen elfoglalva."

Arra a kérdésre, hogy "ha ez ennyire nyilvánvaló, a cigányság miért nem képes elzavarni a saját ciki elitjét, és kitermelni egy valóban hiteles vezetőt?" - Setét Jenő elmondja: "– A kisebbségi önkormányzati rendszer ma olyan, hogy mindig az győz, aki bírja a regnáló kormány bizalmát  és támogatását. Ma a hataloma magyarországi roma közösségen belül 80-100 megyei kiskirály kezében összpontosul. Nekik osztják tovább a kabinet pénzét azért, hogy minden mozgolódást elnyomjanak a saját területükön."


Erős állítások munkatársunk, Kövesdi Péter interjújából:
Megfizeti azt a 80-100 roma kiskirályt a mindenkori hatalom, hogy lefojtsák a cigányság mozgolódását -  Farkas Flórián hiába tapsolt el 1,6 milliárdot, Orbán fogja a kezét- Amíg élelmiszerre is alig futja, a romák nem emelik fel magukat


A teljes interjú, "A nyomor tartja fenn Farkas Flóriánt" címmel a friss VH-ban olvasható.
A Vasárnapi Hírek már szombaton megjelent, és a nyitva tartó árusoknál vasárnap is megvásárolható. Előfizetőinknek már szombaton házhoz visszük!

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!