Interjú az augusztus 19-én megjelent friss VH-ban Csepeli György szociológussal az „előnyöket szerző áldozatok” országáról.

 
Csepeli György szociálpszichológus - Fotó: Üveges Zsolt

Nem tolja túl a kormány a kvótaellenes kampányt, a migránsozás sem kontraproduktív – de így is csőd lesz a vége. - Az ellenzéknek gátlástalanul kellene politizálnia és tömegbázist építenie. Csak épp hiányzik a gondolat és az akarat.

Egy részlet a beszélgetésből:

„CSEPELI GYÖRGY: ...most a kormánynak az a benyomása, hogy nincs ellenállás, hiányzik az ellenerő. Halad is előre. Bár azt gondolom, a migránskampány pürrhoszi győzelem lesz.
VH: – A közvélemény-kutatások azt valószínűsítik, hogy érvényes lesz a népszavazás – és a kormány álláspontja győz.
CSEPELI GYÖRGY: – És akkor mi lesz? A kérdés maga értelmetlenség, semmi nem következik az eredményből.
VH: – A kabinet azt állítja majd: a referendum legitimálta politikáját.
CSEPELI GYÖRGY: – Ha érvényes lesz a népszavazás, akkor a kormány kap egy visszaigazolást, hogy érdemes az érzelmeket felkorbácsoló kampányokat folytatnia. A kormányok 1938-ban, 1939-ben és 1941-ben is politikai győzelemként fogták fel az antiszemita törvényeket, ám a csőd akkor is bekövetkezett, és most is be fog következni.”


Munkatársunk, Nagy B. György interjújának teljes szövege „A képtelenség népe” címmel a friss VH-ban olvasható.
A Vasárnapi Hírek már szombaton megjelent, és most a nyitva tartó árusoknál a hétvégén és a jövő héten is, péntekig megvásárolható. Előfizetőinknek már szombaton házhoz visszük!

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!