Egy kormány közeli cég akár az összes magánszemély és vállalkozás mindennapjairól megtudhat mindent. És persze hatalmas pénzeket kaszál a cég, amiben Rogán Antalhoz közeli emberek forgolódtak. A március 4-én megjelent Vasárnapi Hírekben "Mindent rólunk" címmel jelent meg interjú Tóth Bertalannal, az MSZP frakcióvezetőjével, aki kiderítette, hogy mennyit fizetnek állami cégek a Hunguardnak.

 
VH, 2017. március 4.


A cég titokzatos tulajdonviszonyairól a beszélgetésben Tóth Bertalan elmondja:

"Ismeretlen a tulajdonos. Amikor a Hunguard 2014-ben és 2015-ben szerződött a közműcégekkel, még négy magánszemély tulajdonolta – kettő közülük Rogán Antal feltalálótársa volt (a miniszterelnöki kabinetfőnök egy elektronikus aláírást jegyez – a szerk.). Aztán két személy helyébe többségi tulajdonosként egy máltai cég lépett. A tulajdonosi lánc egyik végén ma egy olyan ciprusi cég van, amelynek ügyvezetője a botrányos panamai offshore iratokban is szerepelt. Ennek a cégnek a tulajdonosa azonban nem ismert."


Arról, hogy a cég, amely a közműszolgáltatók számlázási rendszerét "auditálhatja", a politikus álláspontja szerint elvileg milyen személyes adatokhoz férhet hozzá, illetve a "lukas törvényi szabályozás" milyen kockázatokat rejt magában, Tóth Bertalan a friss Vasárnapi Hírekben mond el további részleteket.
Nagy B. György interjúja "Mindent rólunk" címmel olvasható lapunkban.

A Vasárnapi Hírek már szombaton megjelent, és most a nyitva tartó árusoknál a hétvégén és a jövő héten is, péntekig megvásárolható. Előfizetőinknek már szombaton házhoz visszük!

 

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!