A friss Vasárnapi Hírekben Matejka Zsuzsannával, az Országos Egészségbiztosítási Pénztár volt főigazgatójával olvasható interjú.

 
Matejka Zsuzsanna - Fotó: Kállai Márton

 Munkatársunk, Krausz Viktória így mutatja be az egészségügyi szaktekintélyt: „Többször nevezték a magyar egészségügy „nagyasszonyának”, bár ő tiltakozik ellene. Tény: ilyen-olyan beosztásban aktív résztvevője volt az elmúlt évtizedek átalakításainak, mindig a reformok pártján. Főigazgatóként vezette az Országos Egészségbiztosítási Pénztárat (OEP), de most nem áll be azok sorába, akik az OEP megszüntetését puszta kormányzati lenyúlásnak látják. Matejka Zsuzsannával az egészségügy gondjai mellett női ruhákról és az „újgondolkodó” fiatalokról is beszélgettünk.”

Lapunk nagyinterjúiban szokás, hogy a beszélgetések végén felteszünk „+1” kérdést. Munkatársunk kérdése: Hogy magyarázná el a laikusnak, hogy a tb-ként befizetett, az OEP által elosztott, állami kasszába befolyó pénzből a beteg mit és hogyan kap vissza?”

Az interjú Matejka Zsuzsannával „Mi jut abból, ami jár?” címmel a június 4-én megjelent friss VH-ban olvasható. 

A Vasárnapi Hírek már szombaton megjelent, és a nyitva tartó árusoknál vasárnap is megvásárolható. Előfizetőinknek már szombaton házhoz visszük!

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!