Leszbosz a tenger felől - Megteltek a temetők, mindennaposak a tragédiák – riport a menekültek görög szigetéről.

 
Leszbosz, tengerpart - Kakuk György felvétele

Elképesztő jelenetnek volt tanúja Leszbosz szigetén Kakuk György újságíró, a DK elnökségi tagja, akinek görögországi tapasztalatairól cikke jelent meg a friss Vasárnapi Hírekben, "Csak egy pillantás" címmel.

A békésnek induló reggelen majdnem egy időben érkezett a partra a tenger felől több tucat menekült és a görög miniszterelnök autókonvoja EU-politikus vendéggel. A szerző azt elemzi részletesen cikkében, ami ezután történt, és ami eközben a világ nem is olyan távoli tájain történik, ahonnan továbbra is tömegesen érkeznek Európa felé a menekülők.

"Leszbosz fővárosának, Mitilíninek fenn a hegyoldalban van a temetője. Ide temették azokat, akik a tengerbe vesztek és nem sikerült azonosítani őket. A temető sarkában jelöletlen sírok. Földhányás, és rajtuk egy törött márványlap, kézzel írva. A dátum és annyi, hogy ágnosztosz – ismeretlen. De már alig van hely újabb temetésre. Pedig a rossz idő még be sem köszöntött."

Kakuk György cikke a november 7-én megjelent Vasárnapi Hírekben olvasható.
A Vasárnapi Hírek már szombaton megjelent, és a nyitva tartó árusoknál vasárnap is megvásárolható. Előfizetőinknek már szombaton házhoz visszük!

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!