Kis magyar bérblöff címmel készített munkatársunk a friss Vasárnapi Hírekben: Kizárólag a munkaerőhiány tolja felfelé a béreket – de csak rövid ideig - A kormányzat egyszerre csökkenti és növeli a terheket - Brutálisan nő a szegénység – a bérblöff-kommunikációból nem lehet megélni

 
Illusztráció - Kállai Márton felvétele

Munkatársunk, Nagy B. György háttérelemzésében olvasható: az Orbán-kormány
"azt kommunikálja: soha nem emelkedtek ilyen tempóban a jövedelmek. Csakhogy nincs szó sosem látott növekedésről, illetve a piaci folyamatoknak semmi köze a kormányhoz – az ugyanis nemhogy csökkenti, hanem súlyosbítja a közterheket."

Az október 22-e óta kapható Vasárnapi Hírekben, Bérblöff" című cikkünkben táblázatot is közzétettünk a minimálbért 2016-ban terhelő sarcokról.

Összeállításunkban Szabó Kata írását is olvashatja, "Közmunkára hajtott kamaszok" címmel: "Több mint 42 ezer gyerek morzsolódott le a magyar oktatásból a tankötelezettségi korhatár lecsökkentése miatt másfél év alatt – egy minisztériumi jelentés szerint. Közülük sokan közmunkások lettek. Most hiába készül a kormány az „ifjúsági” közfoglalkoztatás megszüntetésére, többi intézkedésével még több gyereket ítél leszakadásra és munkanélküliségre."


A Vasárnapi Hírek már szombaton megjelent, és most a nyitva tartó árusoknál a hétvégén és a jövő héten is, péntekig megvásárolható. Előfizetőinknek már szombaton házhoz visszük!


 

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!