„Nagyon jó volna, ha Laci azonnal pályára léphetne, de ez még odébb van. Most az egészsége a legfontosabb, és nem szeretnénk siettetni” – mondja Demkó Norbert, a DVTK kommunikációs vezetője.

 
 


"Alig kilenc hónappal ezelőtt írtunk Lakatos Laciról, a tizenhat éves megyaszói srácról, aki a cigánysorról küzdötte fel magát, és lett első osztályú játékos Miskolcon, a DVTK labdarúgó csapatában. A cikk megjelenése után egy héttel csörgött a telefon a szerkesztőségben. Laci mentora, Horváth Emese hívott kétségbeesve: Lacinál rákot diagnosztizáltak."

(Kövesdi Péter 2016. áprilisi riportja itt található:
 Futballzseni Megyaszóról - Laci megverte a Milant. A roma fiú megindult a világhír felé )

A december 17-én megjelent Vasárnapi Hírekben Kövesdi Péter a fiatal sportember küzdelméről számol be, és a legutóbbi, örömteli fejleményekről.
A cikk "Rák után a pályán" címmel olvasható lapunkban.
 


"Lakatos Laci tudja, hogy egyedül nem lett volna képes legyőzni a betegséget. Profi focistaként pedig azzal is tisztában van, hogy mennyire fontos a kommunikáció. Így aztán klubja honlapján hosszú közleményben köszönte meg a segítséget mindenkinek. Elsősorban a klubnak, az orvosoknak, a nővéreknek, a családjának, a barátainak és barátnőjének, mentorának és a Polgár Alapítványnak, amely felfedezte őt, és egyetlen percre sem hagyta magára. De megköszönte a támogatást Horváth Ferencnek, a Diósgyőr vezetőedzőjének és Elek Ákos válogatott labdarúgónak is, akik látogatták a kórházban és tartották benne a lelket. És az újpesti focistáknak, akiktől dedikált labdát kapott ajándékba."

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!