Megdöbbentő riportot olvashat a friss Vasárnapi Hírekben, "Mértéktelen jólelkek" címmel.

 
Találkozás a Déli pályaudvarnál működő tranzitállomáson

Munkatársunk, Kertész Anna végigkísérte az egyik „speciális alakulatos” önkéntes egy napját. Szülő nőt juttatnak kórházba, testvérétől elszakadt kisfiút keresnek, testi és lelki sebeket gyógyítanak, és persze enni-inni adnak a rászorulóknak.
Az állam és a "hivatásos" segítő szervezetek, egyházak úgy vállalták fel a feladatot, ahogyan láthatjuk ( az állam például, többek között méregdrága, és a sürgős feldatok szempontjából értelmetlen plakátkampányra pazarolt súlyos pénzeket) eközben önkéntesekre hárulnak a menekültekkel kapcsolatos humanitárius feladatok Magyarországon.


A teljes riport a hétvégén végig kapható friss lapszámunkban jelent meg. (Itt már olvasható.) Már a bevezető is ízelítőt ad abból, hogy mi mindenre számíthat riporterünk és segítségével olvasóink...

„Nagy kár, hogy nem ma jöttél velem. Megütöttek gumibottal egy illegális szállón, ahol az eltűnt szír kisfiú nyomára akartunk bukkanni, találkoztam embercsempészekkel, és lehetőséget kaptam, hogy segítsek a Bevándorlási Hivatalban az ügyintézésben. Közben meg telefonon közölte velem egy nővér, hogy kirakja a kétnapos újszülöttet az anyjával az utcára a Péterfy szülészetéről, ha nem viszem el.” –

"Egyáltalán nincs kétségem afelől, hogy András megrázta magát azon a szállón, majd elvégezte azt, amiért odament, akárhogy is sajgott a karja. Biztos vagyok benne, hogy pár órára gyorsabbá és emberségesebbé tette az ügyintézést a hivatalban, és afelől is nyugodt vagyok, hogy Hana, az afgán kislány már biztonságban van. Igazából Andrásért aggódom. Már előző nap is azzal a gondolattal váltam el tőle, hogy ezt ép ésszel, lélekkel, testtel már nem lehet sokáig csinálni. Ötvenöt napja kezdődött a küldetés, és megjósolhatatlan a vége."

 

A "Mértéktelen jólelkek" című riport fotókkal az augusztus 22-én megjelent VH-ban található.
A Vasárnapi Hírek már szombaton megjelent, és a nyitva tartó árusoknál vasárnap is megvásárolható. Előfizetőinknek már szombaton házhoz visszük!

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!