Magyarországon is társadalmi kérdéssé dagadt Harvey Weinstein amerikai producer szexuális zaklatási ügye. Pontosabban az, hogy egyre több zaklatást elszenvedett nő áll ki a nyilvánosság elé világszerte és idehaza is (az ő internetes bejegyzéseik mellett szerepel a címbeli #metoo kifejezés, amely magyarul azt jelenti: engem is).

 
Sárosdi Lilla - Fotó: Kollányi Péter, MTI

 

A magyar színészek közül elsőként Sárosdi Lilla írta meg közösségi oldalán, hogy kezdőként szexuális aktusra akarta kényszeríteni egy máig aktív rendező. Később meg is nevezte Marton Lászlót, a Vígszínház rendezőjét, a Színház- és Filmművészeti Egyetem tanárát, aki visszautasította Sárosdi állításait.

A magyar színházak egymás után határolódnak el az erőszak minden formájától, de az egyetem például annak ellenére sem függeszti fel Martont, hogy száznál is több egykori és jelenlegi hallgatójuk követeli ezt az interneten.
(Pénteki lapzártánk után érkezett a hír: Marton László úgy döntött, felfüggeszti tanári tevékenységét az egyetemen, majd a vígszínházi főrendezői posztjáról is lemondott további részletek itt – a szerk. )


Folytatás, részletek a friss Vasárnapi Hírek 3. oldalán olvashatók.

A Vasárnapi Hírek már szombaton megjelent, és következő lapszámunk megjelenéséig az árusoknál kapható. Előfizetőinknek már szombaton házhoz visszük.

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!