Molnár Gyulával, az MSZP egy hete megválasztott elnökével egymás után készülnek az interjúk. A Vasárnapi Hírek munkatársa, Nagy B. György terjedelmes interjúja „Új sztorit kell írni” címmel jelent meg friss lapszámunkban.

 
Molnár Gyula - Fotó: Ferenczy Dávid

Molnár Gyula a címben kiemelt gondolatot így fejti ki:
„...néha a „miről igen” helyett a „miről nem” is jó válasz lehet. A Fidesz 1994-ben egy nagyon jó sztorit rakott össze, és bár recseg-ropog a párt bázisa, és a polgár szó is rég mást jelent már, ez a történet még mindig egyben van. Az MSZP sztorija – ami visszavitte 1990 után a parlamentbe, majd a kormányzásba – végképp elfogyott. Részben azért, mert 2006 és 2010 után válságkezelés ürügyén szembefordultunk választóink egy részével. Meg kell próbálni visszamenni hozzájuk, illetve új sztorit kell írni”.

Néhány további megállapítás a interjúban elhangzottakból kiemelve: Az elnökségi tagság nem a parlamenti képviselőség előszobája - Az összefogás szót kihúzták a szocialista szótárból, de van másik: együttműködés - A magyar baloldal nem a spanyol és nem a görög – interjú Molnár Gyulával, az MSZP új elnökével, aki épp most vásárolt tandemet.

A kétoldalas interjú vége felé munkatársunk lejegyezte a következő párbeszédet is:
„ – …még mindig van kérdése? Már annyi anyaga van, hogy regényt tudna írni rólam.
– Egy kétoldalas interjú sok betűt felvesz.
– És lesz, aki eljut idáig az olvasásban?
– Megesik. Édesanyám biztosan.
– Akkor e ponton üdvözletünket küldjük a szerkesztő anyukájának...”
A beszélgetés pedig még itt sem ér véget...


Az „Új sztorit kell írni” című interjú a július másodikán megjelent VH-ban olvasható. 

A Vasárnapi Hírek már szombaton megjelent, és a nyitva tartó árusoknál most a következő héten is, jövő péntekig megvásárolható. Előfizetőinknek már szombaton házhoz visszük!

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!