Molnár Gyulát emeli pajzsra a legtöbb előrejelzés – szombaton ül össze az MSZP kongresszusa, hogy első embert, választmányi elnököt és egyéb tisztségviselőket válasszon.

  <h1>2016. június 16. Tisztújítás az MSZP-ben</h1>-
  <h1>Illusztráció</h1>-

2016. június 16. Tisztújítás az MSZP-ben

- – Kép 1/2

A volt újbudai polgármester a jelek szerint kötelékben repül, legalábbis megválasztása esetén kész együttműködni a választmányi elnöknek aspiráló Hiller Istvánnal. Aki az MSZP második legnépszerűbb politikusa (az Országgyűlés alelnökének kedveltségi indexe 64 százalék). És a jelölések számából, úgy tűnik, hogy a párt őt látná szívesebben az „MSZP parlamentjének” becézett szervezet élén (egyébként a testület dönt a választási felkészülésről, az egyéni jelöltekről, a listákról). Persze az, hogy kit hányan, illetve milyen szervezetek jelöltek különböző tisztségekre, fontos, de nem kizárólagosan. Ugyanis a kongresszusi küldötteket (mintegy 360-at) kell megnyerni. Így Hiller nem mehet biztosra, hiszen a választmányi elnökségért Botka Lászlóval kell megmérkőznie, aki a 85 százalékos kedveltségével az MSZP legnépszerűbb politikusa. Ráadásul a szegedi polgármester is csomagban gondolkozik: egy kettős interjúban egyértelművé tette, hogy az ő elnökjelöltje a jelenleg is regnáló Tóbiás József. Akinek környezete egyértelműen hiszi, hogy nyerhet.

További részletek, elemzés, folytatás "Szociszorító" címmel a friss VH 4. oldalán.


A Vasárnapi Hírek már szombaton megjelent, és a nyitva tartó árusoknál a következő héten, péntekig megvásárolható. Előfizetőinknek már szombaton házhoz visszük!

Címkék: Fókusz, MSZP, Ajánló

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!