Miközben a maffiabűnök miatt elítélt Portik Tamás korrupcióval vádolja, Rogán Antal alakja egy 300 milliárdos ügyben sejlik fel. Orbán Viktornak azt kell mérlegelnie, felépíthető-e egy népszerűségvesztő maffiakormány-kampány, illetve azt, mi a helyzet a renoméjával. - Részletek, háttér a friss Vasárnapi Hírekben.

 
Riválisok: Rogán Antal és Lázár János - Fotó: Máthé Zoltán, MTI


„A Fidesz egyik legdurvább bizalmi válságát éli egy „ingatlantolvajügy” miatt – párton belül és kívül egyaránt” - állapítja meg munkatársunk. - „A helyzet ugyanis úgy áll, hogy a bíróság dönti el, feljelenti-e Rogán Antalt. Emlékeztetőül: egy perben, amit a miniszterelnöki kabinetfőnök indított, mert szerinte Juhász Péter, az Együtt politikusa alaptalanul titulálta őt bűnözőnek, a tanúként beidézett, maffiabűnökért elítélt Portik Tamás arról beszélt: tízmillió forintnyi eurót adott Rogánnak (akkor belvárosi polgármesternek). Ha a bíróság szemernyi hitelt ad is Portik szavainak, kutyakötelessége eljárást kezdeményezni. És máris előállt a csapdahelyzet. Mindenesetre most sokan mosolyognak boldogan a Fideszben, ugyanis az ügynek nehezen lehet más kimenetele, minthogy a Rogán–Habony páros meggyengül (már csak azért is, mert vallomása szerint Portik Habony Árpádot is jól ismerte.) Abban ugyanis mindenki biztos, hogy a miniszterelnöki kabinetfőnök rengeteg ügyben fogható. A kérdés az, mit lép a főnöke.”

A teljes cikk, „Valakinek mennie kell” címmel a friss Vasárnapi Hírekben olvasható. Arról is írunk, mi az oka annak, hogy jelenleg az ügyészség Rogánt vizsgálja, Portikot nem.


A Vasárnapi Hírek már szombaton megjelent, és most a nyitva tartó árusoknál a hétvégén és a jövő héten is, péntekig megvásárolható. Előfizetőinknek már szombaton házhoz visszük!

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!